4 tekenen dat het niet goed gaat in je relatie

Relaties door Roos

Elke relatie heeft zo z'n ups en downs. Het ene moment loop je met je hoofd in de wolken, terwijl je de ander het andere moment wel achter het behang kan plakken. Zit jouw relatie de laatste tijd opvallend veel in de laatste fase? Dat is niet best... En hoewel je uit alle macht kunt proberen om de boel te lijmen, zijn dit vier duidelijke aanwijzingen dat je relatie niet goed zit.

1. Geen ruimte voor consessies

In elke relatie worden consessies gemaakt. Je partner heeft een hekel aan de lamp van jouw oma die je zo dierbaar is, maar anderzijds tolereer jij zijn/haar irritante verzameldrang. En hoe lastig consessies maken soms ook is, het is nu eenmaal onderdeel van een relatie. Merk je dat er de laatste tijd steeds minder naar de ander geluisterd wordt? Kiest hij of zij eerder voor zichzelf, dan jouw kant van het verhaal aan te horen? Dan kan dat weleens een belemmering vormen en de afgrond van jullie relatie betekenen.

2. Er is meer negativiteit dan positiviteit

Het cliché 'het beste in elkaar naar boven halen' komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het liefst omring je je altijd met positieve vibes, maar wanneer je relatie (een van de meest belangrijke personen in je leven) alleen maar negatieve chi met zich meebrengt, wordt dat knap lastig. Natuurlijk hoeft het niet altijd glitters en unicorns te zijn. Maar wanneer je relatie grotendeels bestaat uit kommer en kwel, kun je je afvragen of het geen energieverspilling is. 

3. Weinig fysiek contact

Waar jullie aan het begin van de relatie niet van elkaar af konden blijven, zwakt die klefheid na enige tijd onvermijdelijk af. Helaas, zo werkt het nou eenmaal. Maar wanneer er helemaal geen ruimte meer is voor intimiteit of fysiek contact, wordt het tijd om je achter je oren te krabben. Zonder enige fysieke liefde, zoals een knuffel of zoen, is je relatie eigenlijk meer als huisgenoten dan lovers. 

via GIPHY

4. Het voelt alsof je geen kant op kan

Inmiddels ben je lang genoeg met de ander samen en je houdt nog steeds van diegene, maar ergens voelt het ook alsof je vast zit in je relatie. Enerzijds weet je dat er iets mist en dat het niet 100% goed voelt, maar anderzijds kun je er ook niet zo makkelijk een punt achter zetten. Want een leven zonder de ander kun je je eigenlijk niet eens voorstellen. Kortom, het voelt alsof je geen kant op kan. In je relatie blijven belemmert je eigen groei, maar er een punt achter zetten? Pfoe, liever niet!

What to do?

Wat helpt: zoek een rustig plekje op en leg je telefoon weg. Schrijf voor jezelf op hoe je je op dit moment voelt over je relatie en anderzijds wat je belangrijk vindt in een relatie. Wat vind je zelf dat je verdient? Komt dat overeen met de situatie in je relatie? Nee? Wat houdt je dan tegen? Diep van binnen weet je vaak het goede antwoord wel, maar je wil het gewoon niet altijd toegeven. 

Lees ook: 9 x lieve berichtjes die je je loverrr kunt sturen als hij weg is