Red flag alert! Hiervoor moet je oppassen tijdens het daten

Single & daten door Jordan

Als je begint met daten is het belangrijk om open minded te zijn. Iedereen is anders en doet misschien dingen anders dan jij ze gewend bent. Maar als je iemand echt leuk begint te vinden en misschien wel meer wilt dan alleen daten, is het goed om op te passen voor red flags.

red flags

Lees ook: 6 gouden tips voor online daten: zo blijf je mentaal gezond

Nieuwe liefde

Iedereen heeft liefde nodig. Als jij al langer single bent en ook weer iemand wilt hebben om mee te knuffelen en samen dingen mee te doen zit er niks anders op dan daten. Er bestaan honderden apps en natuurlijk ook social media. Dus keuze genoeg. Maar wees in het prille begin alert voor rode vlaggen en bescherm jezelf voor een gebroken hart. Het is verstandig om goed na te denken wat jij not done vindt en wat voor jou echt een red flag is. Wij hebben acht overduidelijke speciaal voor jou op een rijtje gezet. Tel jij al meer dan twee rode vlaggen? Maak dan snel dat je wegkomt.

8 x rode vlaggen

1. Ze willen geen label aan de relatie na een paar maanden daten

Natuurlijk hoeft er niet gelijk na drie leuke dates een label aan jullie te zitten. In deze tijd wil eigenlijk niemand meer echt labelen, maar het is toch fijn om na een aantal maanden te weten waar je aan toe bent. Als je het gesprek aankaart met je date en diegene weigert om er een label aan te plakken kan het zo zijn dat diegene jullie samen niet echt serieus neemt. Als jij wel iets serieus wil, dan is dit niet de persoon voor jou.  

2. Je bent niet social media official

Niet iedereen post van alles op zijn of haar social media, dus het ligt vooral aan hoe jouw lover is op de social media kanalen. Maar maakt diegene tijdens jullie relatie van alles en nog wat foto’s en plaatst hij of zij graag waar hij of zij is of deelt diegene veel kiekjes, maar sta jij op geen één. Dit is wel een rode vlag. Het kan zijn dat jouw date jou niet ziet voor de lange termijn. Of diegene wil niet dat andere zien dat-ie bekend is.

3. Ze initiëren zelf geen dates

Het klinkt misschien simpel en misschien ben jij wel graag de regeltante, maar dan nog is het fijn om de touwtjes uit handen te geven. Als jouw date nooit iets voorstelt, ben je eigenlijk bezig met het opbouwen van een eenzijdige relatie. Knoop dit goed in je oren, iemand die jou echt ziet zitten zal proactief zijn in een relatie.

4. Er is een machtsverschil

Een gelukkige relatie moet aanvoelen alsof je in het beste team zit. Als dit niet het geval is en jullie relatie lijkt meer op die van een ouder-en-kindrelatie, mega red flag. Natuurlijk kan je hier eerst een gesprek over voeren, maar als het door blijft gaan zijn jullie gewoon niet voor elkaar gemaakt.

5. Jullie uiten jullie gevoelens anders

Opzich is dit niet eens heel verkeerd. Tegenpolen trekken elkaar aan en dit wordt ook wel vaak gezegd. Maar we hebben natuurlijk ook wel verwachtingen van elkaar. Als jij iemand bent die zich graag uitspreekt over hoe jij je voelt, graag complimentjes geeft en je partner aanbidt is het lastig als jouw partner dit allemaal niet doet. Het kan heel teleurstellend zijn als je dit vaker aangeeft en jouw partner doet hier niks mee. Maar vergeet niet je kan niemand veranderen.

6. Geheimen

Als jij of je date iets voor de ander verborgen houdt, zal dit onvermijdelijke schade toebrengen aan jullie relatie. Uiteraard hoef je niet alles te weten over jouw potentiële partner, maar als je erachter komt dat hij of zij iets verbergt, dan kan het zeker een probleem worden. Het veroorzaakt ruzie, jaloezie en het kan je helemaal paranoia maken.

7. Ze willen geen compromissen sluiten

Je kan het niet altijd over alles eens zijn. Maar leren om een middenweg te vinden en compromissen te sluiten is een belangrijke vereiste voor een beginnende relatie. Als je merkt dat jij en je date het nooit met elkaar eens zijn en constant dingen doordrammen, dan is er al geen hoop meer voor een gezonde relatie.

8. Je vrienden en familie haten je nieuwe lover

Als de meeste mensen die je het beste kent je kersverse liefde niet mogen, is het een hele duidelijke rode vlag. Liefde maakt blind, dus als je familie of vrienden unaniem negatief zijn over hem of haar dan zegt dat wel iets. Sommige mensen kunnen het gewoon niet met elkaar vinden. Maar als je van veel mensen een duim omlaag krijgt, is het goed om toch nog even na te denken over je relatie.

via GIPHY

Lees ook: 6 zinnen waarmee je iemand op een goede manier kan ghosten