Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Vier Nacho Day met deze nachotoren

Weet je wel welke dag het vandaag is? Nacho day! Nou, dat moet natuurlijk gevierd worden met een schaal goddelijke nacho's. We hebben vandaag voor jullie een fantastisch recept waar je mee kan thuiskomen. 

nacho recept

Lees ook: Zo maak je zelf de suikerkoekjes uit Squid Game

Nacho toren bouwen

Voor dit recept maak je gebruik van een blik (of ander diep, rond voorwerp) dat je vult met zoveel mogelijk nacho’s, kaas en andere lekkere toppings. Nadat het blik in de oven is geweest, keer je het om en daar is je nacho toren!

Hoe maak je het?

  1. Haal alle ingrediënten in huis voor jouw favoriete nacho schotel. Onmisbaar zijn natuurlijk de Nacho Chips, maar denk daarnaast ook aan een goede kaassaus, zoals de Dip Nacho Cheese Style, (vega) gehakt, jalapeño’s, en natuurlijk jouw favoriete toppings.

  2. Pak een diep rond voorwerp wat hittebestendig is.

  3. Vul het voorwerp zoals je een nacho schotel zou vullen; begin met een laag nacho chips, verspreid vervolgens de Dip Nacho Cheese Style erover, en voeg jouw favoriete toppings toe. Herhaal deze stappen tot het voorwerp gevuld is en top af met bijvoorbeeld geraspte kaas.

  4. Zet het voorwerp 10 minuten in een voorverwarmde oven (max 120 °C graden) totdat de dip wat harder is geworden en deze de nacho’s goed bij elkaar houdt.

  5. Haal het blik uit de oven.

  6. Pak vervolgens een groot bord of een plank en leg deze ondersteboven op de bovenkant van het voorwerp.

  7. Keer het voorwerp en het bord gezamenlijk om zodat het voorwerp ondersteboven op het bord komt te staan.

  8. Haal het voorwerp voorzichtig van de toren af. Daar is je nacho toren!

  9. Top de nacho toren af met jouw favoriete toppings.

  10. Serveer jouw nacho toren met lekkere dips, zoals bijvoorbeeld guacamole. Tip: Heb je geen hittebestendig voorwerp in huis dat in de oven kan? Verwarm de nacho’s en toppings dan op een bakplaat en bouw daarna de schotel op in het voorwerp. Wist je dat de Nacho Chips van Santa Maria perfect zijn voor het bouwen van een nacho toren? Deze chips zijn namelijk rond van vorm, blijven crunchy in de oven en door de stevigheid van de chips passen er lekker veel toppings op!

via GIPHY

Lees ook: O no! Je 'mag' maar 4 tot 5 kopjes koffie per dag drinken (en wel hierom)

Beeld/Bron: Santa Maria/Leonie Ter Veld