Wie is Dyantha van Expeditie Robinson 2021?

Media door Jennifer

In Expeditie Robinson zien we een leuke, maar ook wel geniepige kant van Dyantha Brooks. Al heeft de Shownieuws-presentatrice tijdens de expeditie op het Kroatische eiland wel vrienden voor het leven gemaakt. Ze vertelt aan Superguide: “Er zijn wel echt mensen die ik in mijn hart gesloten heb.” Wie is Dyantha eigenlijk en waar komt bijvoorbeeld haar bijzondere naam vandaan?

expeditie robinson dyantha brooks

Lees ook: Expeditie Robinsons Robbert kwam zichzelf mentaal tegen op eiland

Dyantha’s roots

Dyantha Brooks (33) is geboren op 2 september in Amsterdam-Noord, waar ze ook is opgegroeid. Maar helemaal Nederlands is ze niet. Door haar vader heeft ze namelijk ook half Arubaanse roots. Ze woont nog steeds in Amsterdam samen met haar man Mick de Vlieger (32). In oktober 2017 breidde het gezinnetje uit en werd hun eerste zoon Davis geboren. De gezinsuitbreiding en het feit dat ze dertig werd, lieten haar de overstap maken van FunX naar haar huidige werkgever Talpa.

Dyantha bij Shownieuws

Dyantha begon ooit in de muziekbranche als radiopresentator bij onder andere FunX. In 2011 maakte ze al een kleine stap naar tv door reportages te maken voor muziekzender XITE. Later in 2017 kwam Dyantha echt volledig in de tv-wereld. Toen werd ze namelijk aangenomen als presentatrice bij SBS6. Hier is ze een van de presentatoren bij Shownieuws samen met Airen Mylene en Bart Ettekoven. In een interview van Volkskrant vertelt Dyantha dat ze wel wat onzeker was over deze stap naar Talpa. Ze zegt: “Bij de commerciële zenders zie ik blonde vrouwen als Wendy van Dijk en Chantal Janzen. Dat is niet wat ik ben.” Maar toch kreeg ze bij Talpa uiteindelijk de kans.

Dyantha in Expeditie Robinson

Door haar vertrek naar Talpa kreeg ze meer bekendheid. Dit zorgde ervoor dat ze een van de kandidaten is in seizoen 21 van Expeditie Robinson. Ze vindt het een eer om mee te doen, schrijft ze op Instagram. Maar: “Ik op een verlaten eiland, zonder man en kind en dan ook nog eens hangry. Het belooft wat lieve mensen.” Ze wordt op het eiland vrienden voor het leven met onder meer Robbert Rodenburg, maar laat ook een andere kant zien. Zo blijkt ze ook goed te zijn in het smeden van smerige complotjes. Hoelang ze het hier volhoudt, dat weten we natuurlijk nog niet. Wel is het duidelijk dat ze haar man inderdaad erg heeft gemist. Vlak na haar Robinson-avontuur raakte ze voor de tweede keer in verwachting.

Mick de Vlieger

Op 12 september 2015 trouwde Dyantha met haar man Mick de Vlieger. Mick is ondernemer en begon ooit De Lichtfabriek, een evenementencentrum in Amsterdam. Dit heeft hij inmiddels doorverkocht, waarna hij aan de slag ging met een nieuw project. Met zijn huidige bedrijf MDV Industries investeert hij in projecten van anderen. In zijn vrije tijd kijkt hij graag naar voetbal (vooral Ajax) en rugby.

Dyantha en Mick

In mei 2021 vertrok hij voor anderhalve maand samen met Dyantha en zoontje Davis naar Portugal. Hier opende hij zijn eigen sportschool. Portugal is voor allebei een bijzonder land, omdat ze elkaar hier hebben leren kennen en hier zijn getrouwd. Daarnaast woont Dyantha’s schoonvader Erik de Vlieger in Portugal. Inmiddels zijn ze weer terug in Nederland, maar stiekem hoopt Dyantha dat ze daar ooit kunnen wonen.

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen

Beeld: RTL/Tom Cornelissen