Bob geeft Kopen Zonder Kijken-stel een flinke uitbrander

Media door Jennifer

Een woning vinden in de huidige tijd is op zijn zachts gezegd niet makkelijk. Al helemaal niet voor het jonge Kopen Zonder Kijken-stel Iris en Tom, die nogal veel wensen hebben. Iedereen wil natuurlijk het liefst wonen in een mooi, karakteristiek huis met tuin op het zuiden in de hipste wijk van de stad. Bouwdeskundige Bob Sikkens is dit veeleisende stel op een gegeven moment helemaal zat.

Lees ook: Kijkers in shock door bizarre huizenprijzen in Kopen Zonder Kijken: 'Een bouwval voor 4 ton'

Veeleisende generatie

Wanneer bouwdeskundige Bob hoort over de wensen van het stel - een karakteristieke woning met tuin en luxe badkamer - is hij het jonge koppel al helemaal zat. Als een ware boomer barst hij los: "Ik ga het toch zeggen - als oude man tegen jullie. Ik vind dat jullie generatie heel veel wil en het liefst ook meteen. Én een vakantie, én een huis, én een bad, én niet willen uitkijken op een industrieterrein maar op een tuin." Iris en Tom laten zich niet kennen en gaan hier direct tegenin. Volgens Iris is de eisenlijst geen verwend gedrag. Ze willen een huis waar ze meer dan tien jaar kunnen wonen.

Geluksvogels

Het jonge koppel woonde al samen in een huurappartement in Tilburg. Hier moesten ze alleen binnen een half jaar uit. Vandaar dat ze nu op zoek zijn naar een woning voor langere tijd. Uiteindelijk kregen ze wel het perfecte huis opgeleverd, waar ook bouwdeskundige Bob en stylist Roos Reedijk zeer van onder de indruk zijn. Bob: "Ze hebben gewoon een volwaardig huis en ze moeten beiden nog dertig worden." Hierop reageert Roos: "Op die leeftijd woonde ik nog op een studentenflatje." Ja, het jonge stel kan zeker van geluk spreken. Velen zullen jaloers zijn op hen.

Bekijk de aflevering hier terug.

Lees ook: Tussen kunst en kitsch: dit rijtjeshuis op Funda is om van te houden of walgen

Beeld: RTL