Lifestyle / Media
Media

Kijkers in shock door bizarre huizenprijzen in Kopen Zonder Kijken: 'Een bouwval voor 4 ton'

Een huis kopen zonder het te bezichtigen. We doen het de deelnemers van het programma Kopen Zonder Kijken niet na. Bas en Sofie namen de sprong in het diepe in de aflevering van maandag 30 augustus. Het jonge stel en hun kleine Boaz (2) wonen in een van de leukste wijken van Utrecht, maar toch willen ze een ander, ruimer huis kopen.

kopen zonder kijken bas sofie

Lees ook: Zo lijkt je kleine kamer twee keer zo groot

Heel debiel

Bas en Sofie zagen het in eerste instante ook niet zitten om te kopen zonder te kijken. "Eigenlijk vonden we het heel debiel als je zoiets zou doen", vertelt Sofie. Toch geven ze hun lot uit handen. Het is voor het stel namelijk een behoorlijke uitdaging om met hun wensenlijst een koophuis te bemachtigen. Niet alleen omdat de woningmarkt oververhit is, doordat ze allebei zzp'er zijn is een goede hypotheek regelen lastig.

Bizarre huizenprijzen

In Kopen Zonder Kijken koopt een makelaar een woning voor de deelnemers, zonder dat zij de woning van tevoren hebben gezien. Zelfs met een budget van 475.000 euro was het haast onmogelijk voor de makelaar om een geschikt koophuis voor Bas en Sofie te vinden.

Het stel moest hun eisenlijst meerdere keren bijstellen, maar het lukte de makelaar om een leuk rijtjeshuis te vinden in De Bilt. Er moest nog wel veel gebeuren aan de woning. En toen bleek er ook nog asbest in het dak te zitten. En dat voor een huis dat 415.000 euro kostte. Het stel stond voor een dilemma. Het huis weer in de verkoop doen of 40.000 euro aan budget bij elkaar sprokkelen? Ze gingen voor het laatste. 

Ook tv-makelaar Alex schrikt van de bizarre huizenprijzen. "Als je mij twee jaar geleden had gevraagd of een woning zoals deze boven de vier ton had gekost, had ik je vierkant uitgelachen. De prijzen zijn belachelijk hoog nu", zegt Alex.

Ook de twitterende kijkers schrokken zich wild van de bedragen:

Gelukkig is alles goed gekomen, het is een prachtig huis geworden. Kopen Zonder Kijken kun je terugkijken via Videoland. Ook kun je alvast één aflevering vooruitkijken. 

kopen zonder kijken

Lees ook: IKEA DIY: Zo maak je zelf het trendy rotan dressoir

Beeld: RTL/Sonja Velda