Xavi van Vier Handen op Eén Buik ging in transitie na bevalling

Media door Zita

In de nieuwe aflevering van Vier Handen op Eén buik ging presentatrice Dyantha Brooks langs bij de 19-jarige Xavi. Dyantha volgde Xavi in het achtste seizoen van het programma tijdens zijn zwangerschap. Kijkers van het programma herkennen Felicity, die zich tijdens de zwangerschap niet goed voelde in haar (zwangere) lichaam.

Van Felicity naar Xavi

In de twee jaar tijd dat Dyantha en Xavi elkaar niet hebben gezien, is er veel gebeurd. Tijdens de zwangerschap werd Xavi enorm geconfronteerd met zijn vrouwelijkheid. Hij vertelde aan zijn ouders dat hij zich meer een jongen voelde. Maar dat kwam voor zijn ouders niet al een verrassing. Hier was namelijk al vaker over gesproken, voor het eerst toen Xavi negen jaar was.

Xavi’s moeder Kimberly dacht dat het overwaaide. “Ze ging zich op een gegeven als meisje kleden. Toen dacht ik: het valt wel mee,” vertelt zijn moeder. Maar Kimberly zag tijdens de zwangerschap dat Xavi écht niet lekker in z’n vel zat en zich steeds meer als jongen kleedde. Inmiddels voelt hij zich ook zo, maar de transitie is nog niet helemaal rond. Zo wil hij nog een geslachtsoperatie ondergaan en zijn borsten laten verwijderen.

Xavi en Fabian niet meer samen

Xavi en Fabian, het koppel dat destijds meedeed aan Vier Handen op Eén Buik, zijn inmiddels niet meer bij elkaar. Ze kregen een dochtertje genaamd Jadey. Xavi en Fabian hebben vrijwel geen contact meer, alleen als het gaat over Jadey. Fabian ziet zijn dochtertje nog wel regelmatig. Xavi vertelt ook dat hij het lastig vond om een relatie met een man te hebben. Hij wist namelijk al tijdens de relatie met Fabian dat hij op vrouwen viel. Dat maakte het dan ook extra moeilijk voor hem.

Ondanks dat, wilde hij wel graag een kindje en een goede ouder worden. Daarom koos hij bewust om de zwangerschap door te laten gaan. Hij vindt het wel erg moeilijk zijn dochter periodes niet te zien. In die tijden waren er veel ruzies, dus is Xavi bij zijn tantes gaan wonen. Zijn dochter Jadey woont nog steeds bij Kimberly. “Het is echt heel moeilijk”, zegt Xavi. Maar hij blijft hoopvol: “Er komen betere tijden aan.”

Kijk hier de hele aflevering van Vier Handen op Eén Buik, Hoe is het nu met Manon, Louise en Xavi?

Lees ook: Kijkers gaan los over bijzonder koppel bij Vier Handen op Eén Buik

Beeld: Screenshot uit Vier Handen op Eén Buik | NPO Start