8 manieren om jouw havermout-ontbijtje op te pimpen

Eten door Jeanine

Goed ontbijten is de key om je dag energiek te beginnen. Variëren in je ontbijt is daarbij ook belangrijk, zodat het voedzaam (en leuk) blijft. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? We zetten 8 manieren op een rijtje om havermout te eten.

Havermout 8 manieren

Lees ook: Smullen maar! Zo maak je Pornstar Martini cupcakes

Makkelijk ontbijt

Havermout is een van de makkelijkste ontbijtjes die er zijn. Je hoeft alleen maar zo’n 5 eetlepels havermout en 250 milliliter (plantaardige) melk in een pannetje of kom te doen en dit te verwarmen. Zet je de kom in de magnetron? Zet ‘m dan ongeveer drie minuten erin. Let op dat het niet aanbrandt of overstroomt.

1. Aardbei

Deze combi is een echte oppepper ‘s ochtends. Rasp een klein beetje van een citroenschil boven een kommetje havermout, doe er een paar druppels van het sap bij, wat muntblaadjes en tenslotte een paar verse aardbeien.

2. Perzik

Voeg 1 eetlepel Griekse kwark of yoghurt toe aan je havermout, samen met wat perzik.

3.  Pindakaas en banaan

Ga all out met banaan, stukjes chocolade, een eetlepel pindakaas en in stukjes gehakte noten. Dat is nog eens een feestje als ontbijt!

4. Pina colada

Gebruik kokosmelk of -water in plaats van normale melk. Doe tenslotte wat stukjes kokos of ananas bij je havermout. Heerlijk verfrissend!

5. Appel-kaneel

Voeg een halve, in stukjes gehakte appel toe, samen met een snufje kaneel. Voeg er een klein handje rozijnen aan toe en je hebt herfst in een kommetje!

6. Banaan en chocola

Hak een stukje chocolade in stukjes of rasp de chocolade boven je havermout. Prak een banaan fijn met en vork en roer deze, samen met de chocolade, door de havermout.

7. Extra chocolade

Houd je van een zoet ontbijtje? Doe dan een eetlepel cacaopoeder bij je havermout, voordat je het kookt of opwarmt. Doe er een theelepel honing bij en meng alles goed door elkaar wanneer het opgewarmd is.

8. Diepvriesfruit

Als je vooral gaat voor gemak, kun je wat diepvriesfruit toevoegen aan je havermout. Schep twee eetlepels van bijvoorbeeld zomerfruit erbij en doe als finishing touch een snufje kaneel erbij.

Lees ook: Oops! Een zak ijsblokjes gebruik je waarschijnlijk al je hele leven verkeerd