Recept: Mug cake met havermout en banaan

Eten door Kimberly
Terwijl we nog met man en macht de bitterballen, kaaskroketten en mini-Mora’s van gisteren aan het verteren zijn, is het alweer tijd voor een nieuwe snack: mug cake met havermout en banaan. 
 
Hè? Wat voor cake? Mug cake. Het cakebeslag wordt in een kopje gegoten, vandaar. En wij vertellen je wat de benodigdheden voor dit best-wel-gezonde taartje zijn, en hoe je ‘m klaarmaakt. Oh, enneh... ben jij een ware zoetekauw? Dan kun je nog één of twee eetlepels honing, suiker of een suikervervanger toevoegen. 
 
Wat heb je nodig? 
(Voor 1 persoon)
  • 1 ei 
  • 4 el. havermout 
  • 1 banaan
  • een snufje kaneelpoeder

Hoe maak je het? 
  1. Prak de banaan tot moes en meng er het ei en de havermout door. Voeg een snuf kaneel en een heel klein beetje zout toe.
  2. Giet het beslag in een ingevet kopje en zet het 2 minuten in de magnetron.
  3. Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar. Garneer eventueel met een kaneelstokje.
Genoten van je taartje? Probeer dan ook eens de chocolade- of Red Velvet-mug cake. En wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe recepten van Foodness? Schrijf je dan (gratis) in voor de nieuwsbrief en krijg om de week de lekkerste recepten in je inbox!

Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness