30 Day Squat Challenge – Are you in?

Sport & gezondheid door Jeanine

De sportscholen zijn al een tijdje open, maar het is nog best lastig om die motivatie terug te vinden. Heb jij tijdens de lockdowns ook vooral liggen bankhangen en kun je wel een uitdaging gebruiken? Dan is de 30 Day Squat Challenge echt iets voor jou!

30 day squat challenge 2021_ze.nl

Lees ook: 4 sporten die je thuis kunt beoefenen

Stok achter de deur

Een 30 day challenge kan dé manier zijn om je fitness weer op te pakken.  Het is makkelijk om mee te beginnen, in het begin is het nog niet te zwaar en je hebt een stok achter de deur. Je wilt natuurlijk niet een dag vergeten! Als je echt wilt afvallen, is het wel belangrijk om je levensstijl aan te passen zodat je ook resultaat blijft zien. Toch is zo’n challenge een leuke en goede manier om er weer in te stappen. Waar kun je dan beter mee beginnen dan met het trainen van je booty?

Rustig beginnen

Op internet zijn genoeg varianten te vinden. Overschat jezelf niet in wat je aankunt, want overhaast meer reps doen is niet per se goed voor je lichaam. We hebben er daarom eentje uitgekozen die niet té heftig begint. Ben je wel wat gewend en is beginnen met 50 squats meer jouw ding? Dat kan natuurlijk ook.

Video

De juiste houding is heel belangrijk als je gaat squatten, dus zorg ervoor dat je dat eerst onder de knie hebt. Heb je geen idee hoe het eigenlijk moet, of vind je het fijner om een video erbij te hebben? hebben we natuurlijk ook aan gedacht. Er staan genoeg 30 day challenges online, dus zoek vooral eentje die jij prettig vindt. Here you go:

Lees ook: In 30 dagen fit: dit zijn de leukste YouTube challenges om te volgen