Last van een mug in je slaapkamer? Zo vind je hem binnen een paar seconden

Wonen door Chloe

Lig je na een lange dag eindelijk in bed, hoor je na een paar minuten al dat er een mug in je slaapkamer rondvliegt. Niets vervelender dan dat, want slapen is met dat irritante geluid is geen optie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de muggenbulten. Het vinden is altijd lastig en kost vaak veel moeite, maar dat is vanaf nu verleden tijd.

muggen in slaapkamerLees ook: Te handig: deze zonnebrand breng je een stuk makkelijker aan over je make-up

De eeuwige zoektocht

Op zoek gaan naar een mug lijkt altijd een onmogelijke klus. Je hoort hem de hele tijd zoemen, maar zodra het licht aangaat is hij als sneeuw voor de horizon verdwenen. Gaat de lamp weer uit, dan hoor je hem binnen enkele seconden weer rondjes cirkelen om je hoofd. Geen pretje, dus daarom hebben wij een super handige tip waarmee jij die mug binnen no-time vindt.

De zaklamp truc

Uren wakker liggen is voorbij, want wij vertellen je hoe je die mug zo gevangen hebt. Doe alle lichten in je kamer uit en pak een zaklamp of gebruik die van je telefoon. Zorg dat er verder geen ander licht brandt in je kamer en schijn de zaklamp de kamer in. Houd de zaklamp dicht tegen je aan en wacht geduldig. Het moment dat het licht de mug raakt zal je dit direct zien omdat er een lange schaduw wordt gecreëerd. Niet te missen dus. Hierna is het een kwestie van raak slaan.

Muggen en licht

Dat muggen op licht af zouden komen, dat klopt niet helemaal. Ze komen namelijk af op jouw geur en op je adem. Mocht je weinig geduld hebben en het proces willen versnellen, dan kan je dus ook even extra diep in- en uitademen. Zo heb je hem nog sneller te pakken en kan jij lekker genieten van je nachtrust.

Lees ook: Muggenvrij slapen én een kamer die lekker ruikt? Gebruik een aroma diffuser!