How to: van je slaapkamer een luxe hotelkamer maken

Wonen door Fleur

Het is de plek waar je relaxt en uitgerust wakker wordt: je slaapkamer. Nu draagt een goed bed bij aan het ontspannen, maar ook een fijne inrichting. Zo een die je ziet in mooie hotels. Ook een viersterrenkamer? Wij geven tips.
 

Mooi beddengoed
Het eerste wat je ziet in je slaapkamer, is je bed. Maak meteen een goede binnenkomer door daar mooi beddengoed op te doen. Denk aan kussenslopen en dekbedhoezen van een chic ogend materiaal (bijvoorbeeld zijde) of met een print erop. Vind je het niet erg om wat tijd te besteden aan het opmaken van je kribbe? Dan kun je overwegen ook nog een sprei over je dekbed te draperen. Tip: gebruik meerdere spreien, die je deels over elkaar heen legt. Dit kun je netjes doen, maar je kunt, afhankelijk van het materiaal, ook losgaan voor een nonchalante look. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sprei van zwaar katoen, met daaroverheen een wollen variant gedrapeerd? 
 

Lekkere kussens
Een bed hoef je niet alleen te gebruiken om in te slapen. Wat dacht je ervan om lekker achterover te zakken en met wat kussens in je rug in een lekker dik tijdschrift of boek te verdwijnen? Precies zoals je soms lekker in je hotel op vakantie doet. Kies wat mooie, matchende kussens uit, leg ze met een beetje creativiteit leuk op je bed en klaar is je bed-bank. Kun je wel wat speelsheid in je slaapkamer gebruiken? Ga dan voor kussens in verschillende maten en vormen. Heb je het liever wat strakker, kies dan voor rechtere vormen.


Goede verlichting
In mooie hotelkamers schijnt er vaak een ontspannend, warm licht. Dat kun jij ook creëren. Bedenk je van tevoren wel of je, naast een beetje lezen en slapen, nog meer in je slaapkamer moet doen, zoals werken. Als dit zo is, dan is het niet handig om alleen sfeerverlichting te gebruiken; om te kunnen studeren of werken, zul je feller licht nodig hebben. Mooi, zacht licht kun je in ieder geval maken met een dimlamp. Een andere optie om warm licht in je boudoir te laten schijnen, is door te kiezen voor een lamp met een warme kleurtemperatuur. Die temperatuur wordt aangeduid met Kelvin (K). Kies je voor een lamp tussen de 2500 en 2700 K, dan zit je goed. Tot slot: heb je liever niet dat een lamp je hele kamer meteen verlicht? Ga dan niet voor een hanglamp, maar voor een mooie wandlamp en/of een kleine lamp naast je bed.


Rustige muren
Een luxe hotelkamer met oranje muren: het kan, maar zo’n kleur kan al snel gaan schreeuwen. Wil je direct een ontspannen gevoel ervaren als je je slaapkamer binnenkomt? Kies dan voor rustige kleuren, zoals crème-wit, beige of één muur lichtgroen. Voor een chic effect zou je ook voor één rode of donkerpaarse wand of behang met een subtiele print kunnen gaan, maar hou de rest van je slaapkamer dan rustig.
 

 
Accessoires met uitstraling
Een aparte vaas, een mooi schilderij, een parfumflesje dat klasse uitstraalt: er zijn zat accessoires waarmee je je slaapkamer een luxe uitstraling kunt geven. Ben je bang dat de ruimte daar wat onpersoonlijk van wordt? Je kunt ook spullen neerzetten die én mooi, maar ook van betekenis voor jou zijn. Denk aan dat zilveren sieradenkistje, die kandelaar van oma of dat Boeddha-beeldje dat je iedere verhuizing weer als eerst uitpakt. 

Wat doe jij om een beetje luxe te relaxen en slapen?

Beeld: Pinterest