Te handig: deze zonnebrand breng je een stuk makkelijker aan over je make-up

Gezicht door Jeanine

Iedereen weet dat je zonnebrand meerdere keren per dag opnieuw moet aanbrengen om jezelf te beschermen. Leuk en aardig, maar dat is een behoorlijke struggle als je make-up draagt. Je haalt midden in de stad immers niet even je make-up eraf om zonnebrand aan te brengen. Zonde ook, want dan kun je helemaal opnieuw beginnen. Tegelijkertijd wil je je make-up ook niet ruïneren door een creamy zonnebrand eroverheen te smeren. Op onze socials kwamen we dus een gouden tip tegen en geloof ons, deze zonnebrand ligt zometeen direct in jouw winkelmandje.

Lees ook: Life saver: zo matcht je foundation altijd met je huidskleur

Struggle

Het is een daily struggle als je make-up draagt: de eeuwige strijd tussen make-up opdoen als je een dagje weggaat, en weten dat je eigenlijk je zonnebrand tussendoor moet aanbrengen. Een crème of lotion gaat namelijk vlekken en zorgt ervoor dat je make-up smudgy wordt. Voor dat probleem bestaat dus (enigszins) een oplossing, en hij is eigenlijk heel simpel. Dit is wel een eye-opener als je het ons vraagt.

Mist of nevel

Wil je toch wat extra gemak om je huid extra te beschermen? De gouden tip: een mist of nevel zonnebrand die geschikt is voor je gezicht. Ja, zo makkelijk is het dus echt. Je kunt de zonnebrand gemakkelijk over je make-up heen sprayen voor wat extra bescherming. De Face Mist SPF30 of SPF50 van La Roche-Posay Anthelios schijnt bijvoorbeeld erg goed te zijn. Deze zonnebrand glimt niet, je huid wordt beschermd met een hoge SPF én het wordt snel geabsorbeerd. Precies wat we nodig hebben tijdens deze warme dagen!

Geen vervanger

Laten we duidelijk zijn: de beste manier om jezelf te beschermen is nog altijd door zonnebrand op je huid zelf te smeren, zonder make-up eronder. Skip die stap dus ook zeker niet in je routine, want deze tip is geen vervanger van normaal gebruik van zonnebrand. Het maakt het aanbrengen van zonnebrand over je make-up echter wel een heel stuk makkelijker. Mocht je normaal gesproken tussendoor geen zonnebrand gebruiken als je make-up draagt, dan is dit toch een makkelijke manier om jezelf iets extra te beschermen.

Beeld: iStock

Lees ook: Zweet jij je foundation eraf in de zomer? Met deze tips is dat verleden tijd