Haarlokken op een natuurlijke manier lichter maken? Dat doe je zo

Haar door Sanne

Even geen geld of tijd voor de kapper, maar wil je toch lichter haar? Dat is eenvoudiger dan je van tevoren denkt. Deze natuurlijke manieren geven het subtiele resultaat waar je naar op zoek bent. Ga jij het uitproberen?

haarlokken lichter maken natuurlijk

Lees ook: Bescherm je geverfde haar tegen de zon: 5 tips

Citroensap

Iedereen kent deze truc inmiddels al wel, maar het blijft een effectieve manier om je haar op te lichten. Het sap van de citroen kan de PH-waarde van je haar veranderen en als je daarbij ook nog eens in de zon gaan liggen, wordt het resultaat nog beter. Wil je een highlight-effect? Doe het citroensap in een spray-fles en spray het op verschillende plukjes haar. Ga na vijftien minuutjes wel weer uit de zon en spoel het citroensap goed uit je haar. Een kleine kanttekening: deze truc met citroensap werkt alleen op licht haar.

Honing

Allereerst voeg je aan de honing kruiden zoals kaneel of kardemom toe. Smeer de honingmix op vochtig haar. Vervolgens draai je je haar in een knot en zet je een badmuts op. Laat het één tot vier uur intrekken (afhankelijk van hoe licht je het wil). Daarnaast kan warmte helpen om het proces te versnellen, dus pak je föhn er maar bij. Hierna spoel je alles weer goed uit.

Zeezout

Je haar lichter maken is heel eenvoudig met zeezout en waar vind je dat vooral? Juist ja, let’s go to the beach! Even lekker een duikje nemen in het frisse zeewater en dan in de zon liggen met je natte haar.

Azijn

Wist je dat witte azijn vooral de koelere tonen naar boven brengt? En wil je als blondine juist meer warmte in je haar? Dan kun je het beste appelazijn gebruiken. Zorg dat je de azijn verdunt met water. Een verhouding van half om half is aan te raden. Wanneer je superfijn en breekbaar haar hebt, is het gebruik van azijn om je haar lichter te maken af te raden.

Shampoo en conditioner

Iets minder natuurlijk, maar wel heel erg makkelijk. Gebruik bijvoorbeeld een shampoo en conditioner voor blond haar, bijvoorbeeld Andrélon’s Zomer Blond shampoo en conditioner. Deze bevatten verhelderende eigenschappen waardoor je blonde lokken nog blonder worden zodra de zon erop schijnt. Daarnaast heeft Andrélon de Zomerblond droogshampoo die ervoor zorgt dat je lokken er blonder uitzien én een beachy look creëren. 

Lees ook: Zomer kapsels 2021: dit zijn de trends

Beeld: iStock