8 fouten die je maakt tijdens het douchen

Lichaam door Angel

Heerlijk om soms even een half uur (of langer) te douchen. Een lekker relaxmomentje na een lange dag. Hete kraan aan, je huid scrubben en je tanden poetsen. 

Lees ook: Zo voorkom je donkere oksels na het scheren

1. Elke dag scrubben

Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en krijg je een zachtere, egalere huid. Dat betekent echter niet dat je dit elke dag moet doen. Dagelijks scrubben is niet goed voor je huid. Dit komt doordat je steeds een laagje van je huid weghaalt. Als je dit elke dag doet, krijg je snel last van een geïrriteerde huid. Houd het bij één keer per week. Bij een erg droge huid luidt het advies: één keer per maand. 

2. Dezelfde washand/spons gebruiken

Het klinkt onschuldig om hetzelfde handige sponsje te gebruiken, toch? Helaas kan een spons of washandje echt vol bacteriën zitten als je ze elke dag gebruikt. Nu je dit weet, wil je het echt niet nog een keer gebruiken. Was dus altijd je washandjes en sponzen in heet water. Je kunt het beste de spons weggooien na een paar keer gebruik.

3. Tandpoetsen onder de douche

Handig toch, je tandenpoetsen terwijl je aan het douchen bent. Scheelt jou weer gedoe om na het douchen nog je tanden te poetsen. Toch kun je dit beter niet meer doen. Je bent misschien afgeleid en daardoor poets je minder goed je tanden.

4. Haren wassen zonder eerst te kammen

Huh, moet je je haren eerst kammen voor het wassen? Het is wel zo handig als je gevoelig haar hebt voor klitten. Als je natte haren kamt, beschadig je je lokken. Probeer dus niet je haren te kammen na het wassen, als het nog nat is. Als het wel echt nodig is kun je het beste een grove kam gebruiken. Of wacht tot je haar is opgedroogd.

5. Je haar iedere dag wassen

Misschien wist je het al, maar er zijn nog vrouwen genoeg die het lastig vinden om niet elke dag hun haren te wassen. Als oplossing kun je tussendoor droogshampoo gebruiken en kun je je haren ‘trainen’. Natuurlijk lukt het niet om in één keer je haren twee keer per week te wassen, maar dit kun je wel afbouwen. Wanneer je te vaak je haren wast verwijder je natuurlijke oliën. Hierdoor word je haar alleen maar vetter, omdat er extra geproduceerd wordt. 

6. Beginnen met het scheren van je benen

Natuurlijk heeft iedereen een eigen routine waar je begint met scheren. Voor de één is het de oksels, terwijl voor de ander het de benen zijn. In dat geval kun je beter niet doen. Om echt mooie, gladde benen te krijgen moet je minstens 15 minuten onder de douche staan. Hierdoor openen je haarzakjes en zijn de haartjes zachter.

7. Te warm douchen

Soms heb je van die momenten dat je gewoon lekker warm wilt douchen. Ook dit is niet een heel goed idee. Te warm douchen zorgt ervoor dat je huid en haren uitdrogen. Probeer ongeveer op 37 of 28 graden te douchen. Sluit de douche af met koud water voor extra glanzend haar en een betere bloedsomloop.

8. Te ruw met je handdoek

Je haarzakjes kunnen beschadigd raken als je te wild met je handdoek over je haar wrijft, ouch! Niet alleen dat is het probleem, want je haar kan hierdoor óók sneller afbreken. Een big no no. Je kunt beter je haar gewoon goed uitwringen en het dan in een (haar)handdoek wikkelen. Laat je haar voor 5 tot 10 minuten zitten in de handdoek. Te lang is namelijk ook niet goed voor je haar. Daarbij is het ook niet goed voor je huid om een ruwe handdoek te gebruiken tijdens het afdrogen. Om droog en pluizig haar te verminderen ditch je de hele handdoek en wissel je je haren in een katoenen T-shirt.

Voor je het weet ziet en voelt je haar weer gezond na deze tips.

via GIPHY

Lees ook: 6 vieze gewoontes die eigenlijk gewoon goed voor je zijn