Kleding tijdens warm weer: dit is wat je wel en niet moet doen

Mode & trends door Sanne

Een comfortabele, koele outfit bij elkaar zoeken in tropische temperaturen is niet altijd even gemakkelijk. Het liefst doe je zo min mogelijk aan, maar je wilt jezelf nog wel op je werk kunnen vertonen. Maar het kan ook makkelijker door gewoon bepaalde materialen te mijden. Dit kun je beter wél en niet doen.

kleding warm weer

Lees ook: Kleding met open rug? Zo verberg je je bh

Less is not more

Er zijn enkele dingen die je vooral niet moet doen als het warm is. Zo min mogelijk kleding dragen blijkt bijvoorbeeld niet eens koeler te zijn. Beter kun je luchtige kleding dragen die je huid afschermt tegen de zon. Wanneer er een licht briesje komt. circuleert de lucht heerlijk onder je kleding door.

Vermijd zweetstoffen

Synthetische stoffen zoals polyester en viscose zijn absoluut een no-go. Deze stoffen laten geen lucht door en zorgen voor zweetplekken. Ew, dat laatste probeer je nou juist te voorkomen. Beter ga je voor linnen, katoen of écht zijde.

Kleuren van kleding

Vaak wordt er gedacht dat zwart het warmst is en wit het koelst, maar is dat eigenlijk wel zo? Donkere kleuren nemen inderdaad warmte op en wit weerkaatst warmte, maar dit geldt ook voor de warmte van je lichaamstemperatuur. In principe maakt het dus niet zoveel uit welke kleur je draagt. Het beste kun je op de pasvorm van kleding letten. Wil je dat je zweetvlekken minder zichtbaar zijn? Ga dan voor een printje en vermijd de kleur grijs.

Wijde kleding is the way to go

Een strak kort jurkje is niet koeler dan een lekker loszittende lange broek. Wanneer je loszittende kleding draagt en de lucht is warm tussen je kledingstuk en huid, dan stijgt deze lucht op. Hierdoor ontstaat er frisse luchtstroom waardoor je juist afkoelt. Niet voor niets dragen mensen in warme landen zoals in Afrika lange gewaden.

Lees ook: Zin in! Dit zijn de swimwear trends van 2021

Beeld: iStock