Kleding met open rug? Zo verberg je je bh

Mode & trends door Chloe

De temperaturen laten het eindelijk weer toe om eens wat zomerkleding uit de kast te trekken. En wat zeker niet mag ontbreken in je garderobe is kleding met een open rug. Een leuke top of jurk met een open rug is hartstikke sexy. Je loopt alleen telkens tegen één probleem aan: wat doe je met je bh? Wij hebben gelukkig de ultieme lifehack voor je.

kleding open rug bhLees ook: Met deze soft beha’s voel jij je sexy én comfortabel

Open rug

Van plak beha's tot doorzichtige bandjes: we've tried it all. Toch is het het allemaal net niet. De doorzichtige bandjes zijn nog te zichtbaar en een plak beha is na twee keer dragen toch echt wel toe aan vervanging. Allemaal niet zo'n succes dus. Ga je dan toch maar schaamteloos met je bh-sluiting in het zicht de deur uit of laat je dat leuke topje toch maar telkens in de kast hangen? Die tijd is voorbij. Wij hebben namelijk de ideale oplossing. 

Zo verberg je je beha

TikTok is inmiddels de perfecte plek geworden om lifehacks te vinden. Voor ieder probleem is wel een oplossing en dus ook voor het verbergen van je bh. Draag jij het liefst gewoon een echte beha onder je kleding? Dan is dit de oplossing voor jou. Met een simpel verlengstuk voor je beha-bandjes kan je ze namelijk gewoon verbergen. Check de video hieronder. 

@inmyseams

#fyp #lifehacks #girlhack #learnontiktok #tiktokpartner #fashiontip #fashionhacks

♬ original sound - Janette Ok

DIY oplossing

Deze hack is natuurlijk de oplossing voor veel kledingstukken, maar het werkt alleen als je onderaan je rug nog genoeg stof over hebt om de verlengstukken te verbergen. Soms heb je een open rug die heel laag is uitgesneden of waarbij je de onderkant alleen vastmaakt met twee dunne touwtjes. Ook dan is er een simpele oplossing. Je kan namelijk ook makkelijk zelf iets in elkaar knutselen. Doe dit alleen wel met een beha waar je niet al te gehecht aan bent of koop ergens een goedkope beha alleen voor dit doel. 

  1. Pak een beha en knip hier de zijkanten ervan af zodat alleen de cups en het middenstuk nog overblijven. Wanneer je geen strapless beha hebt knip je dus ook de schouderbandjes eraf. 
  2. Trek het kledingstuk met open rug aan en positioneer de beha nu zo dat hij je borsten goed bedekt. Speld deze vervolgens vast aan het kledingstuk.
  3. Trek nu het kledingstuk weer uit en naai de bh vast aan de binnenkant van de top of jurk. Zo heb je een customized kledingstuk met beha die altijd goed op z'n plek blijft zitten!
Beeld: Unsplash

Lees ook: Sexy beha nodig? Met deze lingerie voel jij je op je best