5 manieren om gezonder te eten

Gezonder eten kan erg lastig zijn, vooral als je niet zo goed weet hoe je ermee moet beginnen. Wij geven je vijf manieren die je kunnen helpen om die stap richting een gezondere levensstijl te maken. Je zult de switch zo makkelijker kunnen maken en volhouden.

gezonder eten

Hou bij wat je eet

Wanneer je weet wat je eet, weet je ook of je echt gezonder bezig bent. Je kunt dit bijhouden door achteraf op te schrijven wat je gegeten hebt, maar ook door vooraf al een weekmenu voor jezelf op te stellen. Het is maar net wat jij handig vindt. Er zijn hier online veel voorbeelden van te vinden en er zijn zelfs apps die je kunnen helpen met het bijhouden van jouw eetgewoontes.

Als je bijhoudt wat je hebt gegeten, kan je ook nog een stap verder zetten en het aantal gegeten calorieën tellen. Dit geeft een nog beter inzicht in je eetgewoontes. Bevatten producten die jij eet namelijk veel of weinig calorieën? Hier is dan ook best veel informatie voor jezelf uit te halen. Als je ziet dat je toch wel erg veel calorieën eet, kan je deze gaan minderen om meer richting de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen. Ook kan het tellen van calorieën je echt helpen om wat gewicht te verliezen.

Vervang je maaltijden

Veel mensen eten toch ongezonder dan dat ze denken. Een erg goede manier om dit tegen te gaan is door je maaltijden te vervangen met het maaltijdvervanger dieet. Je vervangt dan jouw ongezonde maaltijden door gezondere, uitgebalanceerde maaltijdvervangers te eten die bij een gezondere levensstijl passen. Hoe meer maaltijden je vervangt, hoe sneller je wat gewicht verliest. Je kunt ze ook gebruiken om het lichaam goed in balans te houden.

Eet veel groentes

Groentes bevatten enorm veel voedingsstoffen en vaak weinig calorieën. Dit maakt ze ideaal voor wanneer je gezonder wilt eten. Vaak denken mensen meteen aan een salade, maar je kunt natuurlijk heel veel met groentes doen. Zo kan je genieten van een groene smoothie, maar ook van lekkere ovengerechten.

Volg een dieet

Het volgen van een dieet kan een goede manier zijn om een stok achter de deur te hebben. Een dieet maakt het duidelijk wat je wel en niet mag. Regels kunnen enorm handig zijn en dus ook handvatten bieden voor een gezondere levensstijl. Er zijn verschillende soorten diëten die je kunt volgen, maar het is het verstandigste om het dichtst bij jezelf te blijven. Kies dus voor een dieet waar jij je goed bij voelt en waarvan je denkt dat je het goed vol kunt houden.

Beperk je koolhydraten

Voor veel mensen werkt het; het beperken van koolhydraten. Deze koolhydraten vervang je vervolgens door meer eiwitten te eten. Veel ongezonde voeding, zoals koekjes, chips en ander snoep, bevatten veel koolhydraten. Ze geven een korte en snelle piek in de bloedsuikerspiegel, waardoor je even veel energie hebt. Dit is niet ideaal voor het lichaam en daarom zijn andere gezondere energiebronnen beter voor het lichaam. Het is dus een goede manier om gezonder te eten.

Lees ook: Bijzonder lekker recept voor in het weekend: ijskoffie met honing en zout