'Goeiemorgen Simba!' Rare dingen die kattenvrouwtjes doen

Vrije tijd door Chloe

Ben jij een echte catmom? Dan is je kattenkind waarschijnlijk je grootste vriend of vriendin. En als echte catlover heb je waarschijnlijk ook behoorlijk wat gekke trekjes. Hoewel anderen je misschien wel voor gek verklaren, ken jij bij je kat in de buurt geen schaamte. Als jij jezelf hierin herkent ben je hoogstwaarschijnlijk een echt kattenvrouwtje en zal jij ook deze gekke dingen herkennen.

rare dingen kattenvrouwtjesLees ook: Slaap lekker! Met je huisdier slapen is hartstikke goed voor je

'Kijk daar ben jij'

Ken je die grappige filmpjes van katten die zichzelf voor het eerst in de spiegel zien en er niets van snappen? Dit heeft jouw kat waarschijnlijk ook een keer gedaan als kitten, maar met de tijd wennen ze eraan. Dat weerhoudt ons er niet van om alsnog onze kat op te tillen en voor de spiegel te gaan staan. 'Kijk, daar ben jij. Ja, daar ben jij.'

Alleen opstaan als de kat het toelaat

Het is meer dan heerlijk wanneer je lekker op de bank aan het chillen bent en je kat er gezellig bij komt liggen. Lekker op schoot of gewoon warm en knus tegen je aan. Maar als je dan even op moet staan omdat je dorst hebt of even naar het toilet moet, dan kan je dat natuurlijk niet maken tegenover je kattenkind. Pas wanneer poes- of katlief besluit op te staan kan jij ook weg van je plek.

Je gezicht begraven in zijn/haar vacht

Hoewel wij ons volsmeren met bodylotion en hydraterende producten om een zacht huidje te krijgen, hoeven katten helemaal niets te doen voor hun zachte vacht. En daar maken we dan ook maar al te graag gebruik van. Wanneer je even een knuffel of een kus geeft aan je kat en deze zachte vacht voelt dan begraven we maar al te graag ons gezicht in deze fluffy haren.

Je kat als danspartner

Het is heerlijk om zo nu en dan de muziek thuis even lekker op vol volume te zetten. Vooral als je alleen bent en met niemand rekening hoeft te houden (behalve de buren). Maar als je dan met iemand wilt dansen en er niemand is, dan is je kat de sjaak. Heerlijk pirouetjes doen door je woonkamer en zonder schaamte je slechtste dansmoves laten zien is soms gewoon even nodig. 

Je vertelt hele verhalen aan je kat

Kom je na een lange dag thuis en moet je even je ei kwijt? Dan is daar altijd het luisterend oor van poeslief. En het beste is nog dat je nooit een weerwoord krijgt. Je kat is iedere dag de eerste en laatste tegen wie jij praat. 'Goeiemorgen Simba' of 'Slaap lekker Tommy'.

Jullie slapen altijd samen

Val jij een nachtje moeilijk in slaap? Grote kans dat dit komt omdat je kat niet lekker naast je ligt te knorren. Samen in slaap vallen wordt een ritueel en dus wordt het al snel onmogelijk om zonder dat zachte kattenlijfje tegen je aan in slaap te vallen. Daarbij gaat het ook vooral om de nachtrust van je kat. Als jij in onmogelijke houdingen moet gaan slapen omdat je kat het hele bed claimt dan doe je dat met liefde.

Je socials staan vol met kattenfoto's

Iedere dag 10 story's van je kat en een feed vol met leuke kattenfilmpjes? Dan ben je een echt kattenvrouwtje. Hoewel je volgers er waarschijnlijk gek van worden kan jij het niet laten om iedere schattige foto te delen. En de enige reden dat je verslaafd bent aan Instagram is omdat je alleen maar kijkt naar de leuke video's van katten. En alsof dit nog niet genoeg is, bestaat zo'n 99% van je foto's op je telefoon uit kattenfoto's.

Lees ook: Dit is de echte reden dat je kat niet het hele voerbakje leegeet