Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Ouch! Dit is het 'duurste' jaar uit je leven

Als kind vond je 1000 euro héél veel terwijl je dat als volwassenen maandelijks als sneeuw voor de zon verdwijnt. Net als je dacht dat het leven niet duurder kan worden, komt er weer een grote kostenpost bij. Bereid je goed voor, want wie weet ben je al dicht bij het duurste jaar. Als je boft, ben je er net voorbij. Pfiew!

duurste jaar

Lees ook: 9 dingen die we als kind allemaal spaarden

Dit is het duurste jaar

Volgens een onderzoek van het Britse kredietbedrijf ClearScore blijkt dat de leeftijd van 31 jaar je duurste levensjaar is. Wanneer je (bijna) dertig bent, kom je in een heel andere fase terecht dan de twenties. Dit komt door de belangrijke mijlpalen van het leven. En daarmee bedoelt het onderzoek: een huisje kopen, een gezin starten, eventueel trouwen en dan komt de honeymoon er ook nog eens bij. Volgens het onderzoek gebeurt dit meestal rond je 31e levensjaar.

via GIPHY

Uitgaves

Het bedrijf was niet verrast dat de uitgaves rond je dertigste zo ontzettend groot zijn. De grootste mijlpalen gebeuren vlak achter elkaar in het leven. Volgens het onderzoek blijkt dat de 31-jarigen ongeveer 49 duizend euro op hun spaarrekening moeten hebben, zodat ze al deze grote gebeurtenissen kunnen betalen.

Afhankelijk

Het leven is niet altijd makkelijk voor de 25-plussers. Het onderzoek geeft aan dat 33 procent van de 25 tot 34-jarigen nog steeds afhankelijk is van hun ouders. Een 60 procent geeft aan dat zij al genoeg geld hebben gespaard. 

via GIPHY

Lees ook: Zoveel kost een baby in het eerste jaar