Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

10 terrassen in Rotterdam waar je het langst in het zonnetje zit

Woon je in (de buurt van) Rotterdam? Dan heb je keuze genoeg op het gebied van horeca: er zijn veel kleurrijke tentjes die allemaal een eigen unieke sfeer uitstraalt. Je vindt in deze stad zonnige beach vibescasual cafés en nog veel meer.

terras zon rotterdam

Lees ook: 10 terrassen in Amsterdam die extra lang zon hebben 

1. Prachtig 

De naam zegt het al. Het uitzicht is weliswaar ‘prachtig’. Net onder de iconische Erasmus brug vind je dit leuke, bijzondere bar-restaurant. Je kunt hier hotdogs, verschillende salades en hamburgers opsmikkelen.

Willemsplein 77, Rotterdam

2. Aloha 

Zeg maar ‘aloha’ tegen het zonnetje op dit gezellige terras. De comfy stoelen met een fris, koud drankje en de vrolijke Hawaii vibes maken je dag goed. 

Maasboulevard 102, Rotterdam

3. Weelde 

Zoals Weelde benoemt: ‘Summer of love’. Het is een echt zomers restaurant: er is een prachtige tuin, stadsstrand en een gezellige, Rotterdamse sfeer. Als het weer allemaal kan, worden hier ook evenementen gevierd.

Marconistraat 39, Rotterdam

4. Garden of BIRD

Cocktails, wijntjes, speciale biertjes én bites. Op zaterdag serveert dit restaurant ook pizza. Bonuspuntje! Je kunt lekker een casual ligstoel pakken en genieten van het unieke plekje.

26, Raampoortstraat 24, Rotterdam

5. Viskantine aan de Cool (De Machinist)

Lekker achterover zitten op de zitzak: ideaal om zonnestralen op te vangen tot 20:00. Verschillende broodjes, salades en warme gerechten kun je hier bestellen. Een lekker bord met patat en kroketjes heeft de Viskantine ook!

Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam

6. De tuin van de Vier Windstreken

Gezellig langs het water, tussen de groene natuur én vlak bij een klassieke molen. Als lunch kun je een lekkere omelet met zalm nemen, een hamburger of verrukkelijke tomatensoepjes. Je hebt ook een speciale wijnkaart. De sfeer is hier reuzegezellig.

Plaszoom 354, Rotterdam

7. Dudok In Het Park

Dudok in het Park is gevestigd in een monumentale pand genaamd het Heerenhuys. Je kunt iets hartigs of juist een zoet taartje kiezen. En het uitzicht is natuurlijk is om te genieten.

Baden Powellaan 12, Rotterdam

8. Parqiet

Een plek die iedereen laat kijken: Parqiet weet het goed. Het is een uniek plekje om lekker te lunchen of een drankje pakken. Het is een ideaal stekje om even Rotterdam te ‘onvluchten’ volgens het restaurant. Je kunt hier ook je hond kwijt.

Baden Powellaan 20, Rotterdam

9. A La Plancha

Een pop-up visrestaurant, in de open lucht? Dat vind je hier in Rotterdam. Je hebt uitzicht over het water en de skyline van de stad. Het geeft je een vakantiegevoel, in eigen stad.

Maaskade 74, Rotterdam

10. Op Het Dak

Hoe hoger je zit, hoe beter je het zonnetje opvangt. Dit stekje zit midden in het centrum, op het dak. Dit terras laat eetbare bloemen kruiden en groentes groeien, vanuit eigen tuin en van boeren uit de regio.

Schiekade 189, Rotterdam

Lees ook: 10x inspiratie voor een zomers balkon