10 terrassen in Amsterdam die extra lang zon hebben 

Vrije tijd door Angel

Hoera, de versoepelingen gaan door. Vanaf woensdag 19 mei mogen we tot 20:00 terrassen. Dat betekent dat we weer écht uiteten kunnen. Natuurlijk wil je alle zonnestralen die er zijn meepakken. Wil je ergens neerstrijken in onze hoofdstad? Op deze 10 Amsterdamse terrassen zit jij gegarandeerd tot 20:00 in het zonnetje. 

Lees ook: De 8 lekkerste cocktails om te bestellen als de terrassen weer opengaan

1. Mama Dough (Oost)

Diverse pizza’s, verschillende desserts, zon en een gezellig terras in Amsterdam Oost. Wat wil je nog meer? 

Beukenplein 21, Amsterdam

2. Hangar (Noord)

Beach vibes en een mooi uitzicht vind je bij Hangar aan het IJ. Hier pak je 100% procent zeker de zon tijdens een heerlijke lunch of diner (als-ie schijnt dan). Lekker veel keuze dus!

Aambeeldstraat 36, Amsterdam

3. Waterkant (Centrum)

Voor tropische vibes middenin de stad strijk je neer bij Waterkant, vlakbij het Leidseplein. Het is hier aan de gracht heerlijk vertoeven op een zonnige dag. De Waterkant heeft verrukkelijke Surinaamse gerechten zoals bakkeljauw en kip masala. De sfeer is ongedwongen en gezellig. Reserveer van tevoren je plekje, want deze plek is erg populair.

Marnixstraat 246, Amsterdam

4. Lion Noir (Centrum)

Het terrasje ligt in hartje Amsterdam! Als je gaat voor rust en ruimte is dit een ideaal terras. Je kunt hier terecht voor lekkere bitterballen, kip popcorn en nog meer goddelijke gerechten. De binnentuin is prachtig, kijk maar:

Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam

5. Westergasterras (West)

Tropisch tintje, overheerlijke cocktails, ijs en bier. Je kunt zeggen dat er keuze genoeg is. Het Westergasterras staat bekend om de fijne, kleurrijke plek en vriendelijke sfeer.

Klönneplein 6, Amsterdam

6. Noorderlicht (Noord)

De naam doet het terras goed. Hier zit je áltijd in het zonnetje. Het terras zit middenin de artistieke NDSM-werf. Een mooie plek om te genieten van het eten en het uitzicht.

NDSM-Plein 102, Amsterdam

7. Pllek (Noord)

Lekker luieren op een strandstoel in Amsterdam-Noord. Ideaal om te relaxen met je vriend(in) of familie. Het is een uniek plekje met een topsfeer. Makkelijk te bereiken met de pont naar de NDSM-werf. 

T.T. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

8. 't Blauwe Theehuis (Zuid)

In het Vondelpark vind je 't Blauwe Theehuis. Van oorsprong was het een echt theehuis. Nu is het omgetoverd tot een groot terras waar de zon uren lang schijnt.

Vondelpark 5, Amsterdam

9. Hannekes Boom (Oost)

Hannekes Boom ligt aan de haven met lekker veel ruimte op het terras. Je kunt een plekje kiezen waar je zelf wil, zoals bij het water, op het grasveldje of achter een picknicktafel. Waar je ook zit, je krijgt het zonnetje wel op je bol. Het is op loopafstand van Amsterdam Centraal en je kunt je bootje ook hier aanleggen.

Dijksgracht 4, Amsterdam

10. De Proefzaak (Zuidoost)

Als je een bierliefhebber bent, zit je bij De Proefzaak goed. Ze brouwen namelijk hun eigen bier, het enige bier dat uit de Bijlmer komt. Na een dagje shoppen bij de IKEA Amsterdam (die ligt om de hoek) kun je hier heerlijk ontspannen. 

Hullenbergweg 6, Amsterdam

Lees ook: Zo vaak ben je gemiddeld dronken in je leven