IKEA blundert met gele stickers op jas: 'Komt keihard binnen'

De maatschappij door Angel

Uh, awkward. IKEA dacht dé oplossing te hebben voor klanten die geen mondkapje kunnen dragen. Namelijk een gele sticker die je zichtbaar op je borst pakt. Veel klanten vonden het echt niet zo grappig en roepen anderen op om IKEA te boycotten… Ai!

IKEA blundert gele sticker jas

Lees ook: Moet je wegwerp mondkapjes recyclen?

Een oplossing of enorme blunder?

IKEA Delft vond het een prima idee om de klanten een gele sticker te geven die volgens medische redenen geen mondkapje kunnen dragen. Zo weten de medewerkers van de IKEA precies wie zij niet hoeven aan te spreken als iemand zonder mondkapje rondloopt, door de herkenbare gele sticker op de borst. Dat voorkomt heel wat ongemak, of toch niet?

Meningen

Er zijn veel verschillende meningen over, maar toch doet het veel mensen denken aan de gele Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog. En hier is de meerderheid totaal niét blij mee. Misschien had IKEA toch iets beter moeten nadenken.

Reactie van IKEA

De Zweedse winkelketen heeft gereageerd op de ophef. "Dit is natuurlijk heel erg vervelend", aldus een woordvoerder. "We bieden onze excuses aan voor dit incident. Klanten konden, op geheel vrijwillige basis, een sticker opplakken. Dat was alleen bij de vestiging in Delft zo. Zij zijn er na de ophef ook meteen mee gestopt.”

Lees ook: Wow: Zoon van Sylvie Meis is de kopie van zijn moeder