'Rechtsslapers zijn chagrijniger en gestrester'

Relaties door Angel

Heb jij een vast plekje in bed? Misschien heb je hierover gediscussieerd of jullie kozen alle twee de andere kant? Je bent het inmiddels zo gewend, dat je niet meer wilt switchen. De kant die jullie hebben gekozen onthult iets: het zegt veel over jullie werkleven en persoonlijkheid.

Lees ook: 10 gekke dingen die elk koppel stiekem doet 

Gewoonte

Slaap je graag bij het raam? Of dichtbij de deur? Dan is het ook niet moeilijk om tegen je liefje te zeggen welke kant jij graag ligt. Negen van de tien keren maakt de vrouw een keuze volgens een onderzoek onder heterostellen uit de UK. Wat als jij en je partner allebei dezelfde een voorkeur hebben voor dezelfde kant? Dan kun je overwegen om alsnog een switch te maken. Het kan natuurlijk ook een andere situatie zijn: jullie hoeven niks tegen elkaar te zeggen. Het gaat automatisch: jij kiest een kant en je partner. Je voelt je op je gemak op de linker- of rechterkant. En dat vertelt veel over je.

Linksslaper

Je partner ligt rechts van je en jij dus aan de linkerkant. Lucky you! Als jij links slaapt, is het alleen maar positief. Linksslapers staan positiever in het leven: wel tien procent meer dan de rechtsslaper. Ook ben je stressbestendig. Je reageert rustiger in een stresssituatie dan een rechtsslaper. Uit het onderzoek blijkt dat linksslaper ook meer zelfvertrouwen hebben.

Rechtsslaper

Als jij aan de rechterkant slaapt, dan ben je wat chagrijnig en meer gestrest. Ook zie je het leven wat somber in. Volgens een onderzoek hebben de rechtsslapers een grotere hekel aan hun baan. Vandaar dat je ’s ochtends chagrijniger bent. Als je rechts slaapt, verdien je meer dan de linksslapers. Waarom precies is niet duidelijk. Ach, toch nog een pluspuntje.

Lees ook: Wat is moon breathing en waarom kan dit helpen voor je nachtrust?

Bron: mirror.co.uk