5 apps die het thuiswerken een stukje gemakkelijker maken

Werk & studie door Sanne

Inmiddels is thuiswerken het nieuwe normaal, maar het kan soms nog steeds knap lastig zijn. Velen worden sneller afgeleid, want dat ene wasje moet ook nog worden gedraaid, niet waar? En dan nog niet te spreken over het feit dat je niet als enige thuiswerkt. Deze apps kunnen jou een handje helpen om weer gefocust en gestructureerd aan de gang te gaan.

thuiswerken apps gemakkelijker maken

Lees ook: 'Helft van de thuiswerkers solosekst onder werktijd'

Standaard apps

Inmiddels kennen we de onmisbare, standaard apps zoals Zoom en Teams wel. Daarnaast wordt er ook vrij veel gewerkt met Slack, Asana, Trello, Toggle en allerlei apps van Google. Heel handig om mee te communiceren, maar het zijn niet de apps die je daadwerkelijk helpen met je concentratie, een goede structuur of een welkome afleiding die af en toe nodig is om daarna weer volledig gefocust aan het werk te gaan. De onderstaande vijf apps doen dit wel! You’re welcome.

1. Pomodoro: Focus To-Do

Heb jij een beetje tijdsdruk nodig om je taken te kunnen afronden? Dan kun je de app Pomodoro: Focus To-Do app downloaden in de App Store en Play Store. De app geeft inzicht in je openstaande taken en je kunt per taak een timer instellen. Nadat je taak hebt afgerond heb je verplicht vijf minuten pauze waarna je je weer volledig in de volgende taak kunt storten.   

2. Noizio

Snap jij de mensen niet die zich kunnen concentreren met muziek op, maar is de omgeving thuis toch de luidruchtig om gefocust in te kunnen werken? Dan is de app Noizio wellicht perfect voor jou! In deze app vind je allerlei omgevingsgeluiden waaronder het geluid van regen of andere (natuur)geluiden. Voor twee euro en 50 cent kun je de app downloaden in de App Store en Play Store.

3. Daywise

Eerder sloot je de werkdag af door tegen je collega’s ‘tot morgen’ te roepen terwijl je nu vaak tot ’s avonds laat nog achter je scherm zit, want je zag nog een e-mailtje binnenkomen waar je echt op moest antwoorden. We kennen het allemaal. Wanneer je vanuit huis werkt, is het lastig om de werkdag echt af te sluiten. Daywise maakt dit een stukje gemakkelijker. Deze app blokkeert namelijk alle notificaties die werkgerelateerd zijn, zodat je na zes uur ook echt geniet van je vrije tijd. Zo houd je werk en privé echt gescheiden. De app is gratis te downloaden in de Play Store.

4. Miro

Hield jij op werk vaak met collega’s brainstormsessies door middel van post-its? Lastig in deze tijd, hé. Miro is de perfect app waarmee je ideeën online kunt verzamelen op digitale post-its. Iedereen kan tegelijkertijd samenwerken, ideaal! Zo blijven de creatieve ideeën toch nog doorvloeien. De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

5. Office workout

Wie weet heb je inmiddels wel een mooie thuiswerkplek gecreëerd, maar vind je het nog steeds lastig om genoeg te bewegen op een dag. Wat dacht je van een mini work-out tussen het werken door? Tijd voor wat leg stretches tegen je bureaustoel aan. Naast een heleboel oefeningen vind je ook tips over hoe je de ideale werkplek instelt. Nu hoef je ook geen verplichte lange wandeling meer te maken na het werken, want je hebt tussendoor genoeg beweging gehad, yes! De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Lees ook: Weinig motivatie tijdens het thuiswerken? Met deze tips ben je weer bij

Beeld: Pexels