Buiten werken? Zo kan dat zonder problemen met je laptop in de zon

Werk & studie door Chloe

Nu de zon weer wat vaker van zich laat zien is het heerlijk om je werk naar buiten te verplaatsen. Een lekker kopje koffie erbij en je hebt een perfecte werkdag. Toch verplaatsen we vaak naar binnen. Het scherm is niet goed leesbaar en je laptop wordt ook nog eens gloeiendheet. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor zodat je je kantoor gewoon naar buiten kunt verplaatsen.

laptop in de zonLees ook: Stel jezelf elke dag deze 3 vragen voor betere motivatie en productiviteit

Zo kan je je scherm wel lezen

Vaak is je scherm lastig te lezen wanneer de zon er volop inschijnt. Daarom is het het beste om met je gezicht naar de zon te zitten, zodat de zon niet direct op je scherm schijnt. Wel even je gezicht goed insmeren natuurlijk. Wanneer je je helderheid op z’n hoogst zet kom je al een heel eind, maar toch is dit niet altijd genoeg. Soms is de zon zo fel, dat je door je eigen weerspiegeling nog niets ziet. Ook daar is een oplossing voor. Er bestaan namelijk filters die je over je scherm heen plakt zodat je scherm beter leesbaar wordt in de zon. Een soort zonnebril voor je laptop dus.

Oververhitting

Niet alleen jij kan het warm krijgen door midden in de zon te gaan zitten, maar ook je laptop heeft het niet al te makkelijk. Sommige laptops worden van zichzelf al heel snel warm en door ermee in de volle zon te gaan zitten, wordt het er natuurlijk niet beter op. Het beste is dan ook om je laptop in de schaduw te plaatsen. Zo bespaar je namelijk ook een hoop batterij, en vooral wanneer je geen stroom buiten hebt is dat erg handig. Moet je toch echt met je laptop in de zon zitten? Dan is een laptopkoeler een uitkomst. Deze handige apparaatjes geven je laptop wat extra ondersteuning om af te koelen. Ideaal wanneer de zomer aanbreekt.

Beeld: Unsplash

Lees ook: Weinig motivatie tijdens het thuiswerken? Met deze tips ben je weer bij