7 lieve appjes om naar iemand te sturen die verdrietig is

Psyche & spiritualiteit door Laura D

Soms heb je een vriend of vriendin die even niet zo gelukkig is. Misschien is hun relatie stukgelopen of zijn ze ontslagen. Je wilt er dan natuurlijk voor die persoon zijn, maar soms is het lastig om de juiste woorden te vinden. Deze appjes kun je op deze momenten naar ze sturen. Het is een goede mix tussen afstand houden, maar toch laten zien dat je er voor ze bent.

lieve appjes

Lees ook: Becca (23) heeft één borst vanwege zeldzame aandoening

1. Het spijt me dat alles zo vervelend is op dit moment. Ik hou van je.

Met dit appje geef je aan ze dat wat ze voelen oké is. Daarnaast vertel je ook dat het niet voor altijd is, maar dat deze periode gewoon naar is. En je laat ze merken dat je aan ze denkt door te vertellen dat je van ze houdt.

2. Is er iets wat ik voor je kan doen? Laat me alsjeblieft weten wat ik voor je kan betekenen.

Het is natuurlijk je eerste gevoel om er meteen in te springen en oplossingen te bieden, maar soms gaat dat gewoon niet zo makkelijk. Op deze manier geef je de ander ruimte, maar laat je wel zien dat je er bent. Zo kunnen ze zelf hun oplossing uitvinden.

3. Ik ben de hele dag druk met werk, maar laten we vanavond even bellen! Wanneer komt jou het beste uit?

Het is op zulke momenten heel verleidelijk om de belangen van een ander voor je eigen te zetten. Maar hierdoor word jij alleen maar vermoeider. Stel daarom duidelijke grenzen voor jezelf en voor de ander. Geef aan waarom je even niet of minder beschikbaar bent, maar dat je wel aan ze denkt. Ze weten jullie allebei waar je aan toe bent. Jij voelt je niet onder druk gezet en de ander weet wat hij of zij aan jou heeft.

4. Heb je gegeten en gedronken vandaag? Zal ik Thuisbezorgd iets lekkers naar je toe laten brengen?

Als je heel verdrietig bent, is het makkelijk om te vergeten dat je ook voor jezelf moet zorgen. Geef aan dat je je zorgen maakt of ze dit wel doen en dat je aan ze denkt. Herinner ze eraan dat ze even een rondje moeten gaan lopen, een douche moeten nemen en genoeg eten. En natuurlijk genoeg water drinken. Zo nodig stuur je een Thuisbezorgd bezorger naar hun deur.

5. Stuur lieve en/of grappige video’s

Er is geen mens die niet gelukkig wordt van een leuke grappige video. Zoek in je verzameling hondenfilmpjes of stuur ze een leuke TikTok-video. Zo worden ze eventjes afgeleid van hun negatieve gedachtes.

6. Reminder: zorg goed voor jezelf vandaag! Ga even in bad, drink wijn en kijk een slechte film.

Het beste om te doen als je verdrietig bent is een momentje voor jezelf te nemen. Self care is een belangrijke voorwaarde om je beter te voelen. Herinner de ander er even aan dat ze even goed voor zichzelf moeten zorgen en dingen moeten doen waar ze gelukkig van worden.

7. Het is echt helemaal prima om even verdrietig te zijn. Voel je niet geforceerd om blij te doen!

Als je verdrietig bent kan het soms voelen alsof iedereen van je verwacht dat je maar positief moet zijn. Vertel de ander dat het echt niet erg is als ze er even helemaal doorheen zitten. Soms mag je echt even verdrietig zijn en alles er helemaal uit gooien. Je hoeft niet je gevoel te verbergen omdat anderen van je verwachten dat je blij bent.

Lees ook: Over narcisme: De vrouwelijke narcist