Beauty / Haar
Haar

Feit of fabel: is een satijnen kussensloop echt beter voor je haar?

Je haar goed verzorgen vereist nog best wel wat aandacht. Crèmes, maskers, conditioner, verschillende soorten oliën: er zijn allerlei manieren om je haar te onderhouden. Een satijnen kussensloop zou hét antwoord zijn om je haar ook 's nachts goed te verzorgen. Maar is dat ook echt zo?

satijnen kussensloop

Lees ook: Zo vaak moet je je haarborstel eigenlijk schoonmaken

Wrijving

Waarom zou je van kussensloop moeten veranderen, vraag je je nu misschien af. Het antwoord is vrij simpel: bepaalde materialen zijn niet zo goed voor je haar. Word je altijd wakker met klitten en een stevig staaltje bad hair? Dan zou je kussensloop wel eens de oorzaak kunnen zijn. Zo is katoen bijvoorbeeld een stuk ruwer, waardoor je haren tegen elkaar of de sloop aan wrijven. Je kunt je wel voorstellen dat die frictie niet heel bevorderlijk is voor je prachtige lokken. Zeker niet als je vervolgens verwoed en wanhopig een kam erdoorheen trekt om door de klitten heen te komen.

Droog haar

Katoenen kussenslopen veroorzaken meer dan klitten en gespleten punten. Katoen is namelijk ook erg absorberend. Zeg maar gedag tegen de natuurlijke oliën, vocht en alle producten die je hebt gebruikt op je haar en hoofdhuid. Die worden opgenomen door je kussensloop, met als gevolg dof en droog haar. Natuurlijk kunnen er altijd andere redenen zijn voor futloos of droog haar, maar het kan geen kwaad om eens kritisch te kijken naar je kussensloop.

 

Voordelen

Is een satijnen kussensloop dan echt goed voor je haar? Hoewel het geen magisch tovermiddel is dat alles oplost, kan het zeker helpen. Door de gladde structuur glijd je als het ware over je kussensloop. Dat betekent minder wrijving en dus ook minder klitten. Daarnaast blijven die natuurlijke oliën waar we het net over hadden, lekker op de juiste plek zitten. Door een simpele aanpassing voorkom je dus verdere uitdroging, haarbreuk en haarverlies. Dat is het proberen waard, toch?

Zijde

Een satijnen kussensloop kan dus wonderen doen, maar let wel goed op dat je alleen satijn koopt. Veel satijnen kussenslopen zijn in werkelijkheid gemaakt van katoensatijn. Zo’n sloop absorbeert dus alsnog het vocht en de natuurlijke oliën. Gelukkig is er nog een optie: ook zijde kan een hoop goeds doen voor je lokken (en je huid). Dat is vaak wel een tikkeltje duurder, maar hè: je moet er wat voor over hebben.

Lees ook: Haar sneller laten groeien? 11 do's & don'ts voor prachtige lange lokken