Een verzwaringsdeken: werkt het nou echt?

Wonen door Laura D

Heb jij moeite met in slaap vallen? Misschien is een verzwaringsdeken dan iets voor jou. De deken claimt stress te verminderen en helpt om sneller in slaap te vallen. Het zou je zelfs dieper laten slapen.

Lees ook: 10x inspiratie voor een zomers balkon

Knuffeldeken

Doordat de deken extra zwaar is, voelt het bijna alsof je geknuffeld wordt. De dekens zijn tussen de drie en de vijftien kilo zwaar, en je legt ‘m - je raadt het niet - bovenop je als je gaat slapen. Ze zijn gevuld met plastic pellets of glaskralen. Door het gewicht zou jij, net als tijdens een knuffel, je rustiger en kalmer moeten voelen.

Placebo effect

Een universiteit in Zwitserland heeft onderzoek gedaan naar het effect van de dekens. Zou het een placebo effect zijn? Toch ontdekten ze dat je slaaptijd toeneemt en dat je je al na vijf minuten onder het deken minder angstig kunt voelen. De deken maakt zowel serotonine (gelukshormoon) als melatonine aan, waardoor jij juist beter in slaap valt. Het proberen waard, toch?

Waardevolle investering

De dekens zijn wel echt een investering. De goedkoopste verzwaringsdeken is rond de 60 euro, maar je kunt er ook makkelijk tweehonderd euro voor aftikken. Zoek goed naar welke deken het beste bij jou past, en hoe zwaar jij hem het liefst wil hebben.

Tussen de onderstaande dekens zit vast eentje die helemaal bij jou past!

HEMA Verzwaringsdeken 6,8 kg

Luna Verzwaringsdeken bamboe 12 kg 

Calmzy Verzwaringsdeken 10 kg

Lees ook: Dit is waarom je kat graag aan je haren likt