Vier de lente met een parfum dat bij jou past

Lichaam door Ze.nl

Met de lente op komst, worden onze smaak- en geurpapillen ook weer langzaam wakker uit hun winterslaap. Als je op zoek bent naar een nieuw en sexy zomerparfum, dan is dit het moment. Het kiezen van het juiste parfum is zoals het kiezen van een goede outfit. Er is zoveel waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste is dat de geur bij je past. Voor de ene is dat een fijn, warm of intens gevoel. Voor de ander is dat als een parfum herinneringen oproept of je aan iemand doet denken. Een serieuze zoektocht dus, die heel lang kan duren.

Lees ook: Tepelpiercing: dit moet je van tevoren weten

Elke geur is uniek

Iedereen is uniek, en dat geldt ook voor parfums. Zo zal het ene parfum misschien niet hetzelfde ruiken bij jou als bij iemand anders. Dat heeft te maken met de algemene staat waarin je huid verkeert. Ook producten die je dagelijks gebruikt zoals dagcrème, zeep, of bodycrème hebben invloed op de geur van een parfum. Hetzelfde parfum kan bij iemand anders dus helemaal anders ruiken.

Bepaal jouw geurfamilie

Wanneer je op zoek gaat naar een parfum dat bij je past, dan moet je eerst jouw geurfamilie vinden: de geuren die jou aanspreken. Houd je van vrouwelijke, stijlvolle en zoete geuren? Dan kan je voor een legendarische parfum gaan zoals de Chanel parfum collectie. Als je liever houdt van op de iconische geur van zwarte koffie en vanille, dan is Black Opium, een Yves Saint Laurent parfum ideaal voor jou! Zo bestaan er nog vele toppers. Daarom is het altijd handig om eens te kijken naar de meest favoriete en populaire geurtjes. Elk parfum heeft een unieke, prachtige, opvallende en kenmerkende geur. 

Geniet er zo lang mogelijk van

Er zijn verschillende manieren om je parfum zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. Zeker wanneer je een parfum hebt met een iets hoger prijskaartje, dan wil je die zo goed mogelijk bewaren. Vooral belangrijk is om je parfumflesje in een donkere ruimte met een steady temperatuur te zetten. Temperatuurschommelingen zorgen namelijk dat de parfum sneller oud wordt en zonlicht zorgt ervoor dat de geur minder sterk, of zelfs slecht gaat ruiken. Hou ook altijd het dopje op de fles, zodat er geen zuurstof bij kan. Een ander trucje om te voorkomen dat de geur van je parfum vervaagt, is om je parfum op stoffen te parfumeren. Op die manier vermengt het parfum zich met de lichaamswarmte en de geur die op je kleren zit en zo kan het je huid ook niet aantasten. Let wel op bij kwetsbare stoffen zoals zijde, suède en leer. Ook al zijn wij wel een grote fan van parfum, deze stoffen helaas niet.

Lees ook: Menstruatie ondergoed: 4 belangrijke vragen en de antwoorden