Waarom je zo opgewonden wordt na een ruzie

Intiem door Laura D

Ken je die hete, steamy seks na een knallende ruzie met je partner? Het heet niet voor niks makeup sex. Waarom word je nou zo bloedjegeil na een heftige woordenwisseling?

Lees ook: Dit is op hoeveel mensen je gemiddeld verliefd wordt in je leven

Woede en passie

Woede is een extreem sterke emotie, die al je andere emoties over kan nemen. Dit kan ervoor zorgen dat je je sterker en onafhankelijker voelt. Dat maakt jou aantrekkelijker voor je partner. Woede zit in je hersens gelinkt aan passie, dus deze emoties kunnen heel snel naar elkaar overslaan. Zeker als je ook nog bang bent dat je relatie op losse schroeven staat, kan je juist verlangen naar seks.

Hormooncocktail

Als we ruziemaken komen testosteron, adrenaline en noradrenaline vrij. Noradrenaline is een gelukshormoon. Deze wordt ook aangemaakt wanneer je seks hebt. Ondertussen daalt ook het stresshormoon cortisol, wat zorgt voor een hogere sexdrive. Deze hormonencocktail zorgt voor een spontane drang naar een happy ending.

Eerst troosten

Toch slaat woede niet vaak meteen over in een potje seks. Je moet elkaar eerst een beetje vergeven voordat je echt zin hebt om elkaar bespringen. Vooral als er tranen zijn gevloeid. Huilen werkt je seksdrive namelijk tegen. Tijdens een huilbui komt namelijk het hormoon prolactine vrij. Dit hormoon heeft een troostend effect, maar staat ook je libido in de weg.

Makeup sex

Een goedmaakwip na een ruzie is daadwerkelijk goed voor jullie relatie. Tijdens de seks maak je het stofje oxytocine aan. Dit versterkt je liefdesgevoelens voor je partner. Dit zorgt dat jullie je weer beter aan elkaar hechten. Een goede manier om het bij te leggen, right?

via GIPHY

Lees ook: Jij een knuffelkont en je partner niet? Zo ga je ermee om