Zo vaak moet je je haarborstel eigenlijk schoonmaken

Haar door Chloe

Je hebt van die dingen waarvan je weet dat je ze te weinig schoonmaakt, maar van sommige dingen weten we niet eens hoe vaak en of we het überhaupt schoon moeten maken. Onze haarborstel bijvoorbeeld. Af en toe wat haren eruit trekken is helaas niet genoeg. Maar hoe vaak en hoe moeten we het dan schoonmaken?

haarborstel schoonmakenLees ook: Zo knip je curtain bangs bij jezelf

Zo vaak moet je je haarborstel schoonmaken

Je haarborstel gebruik je minimaal één keer per dag. Omdat je hem zo intensief gebruikt, wordt hij dus ook snel vies. Losse haren, haarlak en restjes conditioner stapelen zich allemaal op. Daarom is het belangrijk om sowieso na iedere borstelbeurt de losse haren eruit te halen. Zo voorkom je ten slotte ook dat ze om de borstelpuntjes heen draaien en kan je ze makkelijk verwijderen. Maar dit alleen is niet genoeg. Een hoop viezigheid blijft toch nog achter in je borstel. Een grondige reiniging is dus wel zo hygiënisch. Misschien heb je dit nog nooit gedaan, maar het beste is om dit iedere week te doen.

Zo maak je je haarborstel schoon

Wanneer je dagelijks het haar verwijdert en het schoonmaken goed bijhoudt zal je zien dat het zo gedaan is. Alles wat je nodig hebt is een sopje, een schuifspeldje en een tandenborstel. Allereerst verwijder je het zichtbare vuil met een schuifspeldje of ander scherp voorwerp. Vervolgens vul je een emmer met heet water en soda of ammoniak. Doe je borstel erin en laat deze een paar uurtjes weken. Vervolgens scrub je het overgebleven vuil weg met een tandenborstel en je bent klaar. Zo heb je nooit meer een vieze haarborstel.

Beeld: iStock

Lees ook: Wow! Je haar wassen met deze frisdrank zorgt voor extreem veel volume