Zo knip je curtain bangs bij jezelf

Haar door Jeanine

We komen de curtain bangs online steeds vaker tegen. Instagram, TikTok, Pinterest: onze feeds staan vol met mensen die zelf met een schaar aan de slag gaan. Snappen we wel, want het maakt je kapsel een stuk frisser. 

Lees ook: Met deze tips groeit je haar sneller

Disclaimer: dit is geheel voor eigen risico en we’re not to blame als het fout gaat! 

Zelf curtain bangs knippen

Meestal laten we de nieuwste haartrends aan ons voorbijgaan, maar dit moesten we proberen. Bij curtain bangs knip je als het ware een pony, maar dan naar de zijkant. Hierdoor krijg je twee ‘gordijntjes’ die je gezicht framen. Wil jij ook curtain bangs á la Hilary Duff? Dat doe je zo!

Zo knip je curtain bangs bij jezelf

  1. Maak allereerst een midden scheiding in je haar.
  2. Maak je haar een beetje nat. Je schaar glijdt minder snel weg en het is makkelijker om recht te knippen. Let wel op: nat haar oogt wat langer dan droog haar, dus knip niet te veel in een keer af!
  3. Scheid de plukken aan de voorkant van je gezicht van de rest van je haar zodat je een ‘driehoek’ krijgt op je hoofd. Bind de rest van je haar vast met een elastiekje, zodat je niet per ongeluk de rest meekrijgt. Been there, done that.
  4. Kam de pluk haar naar beneden en gebruik twee vingers net boven de kam om je haar vast te houden. Ter hoogte van je kin knip je het onder je vingers af. Onthoud: less is more. Extra afknippen kan altijd nog.
  5. Scheid de plukken en modelleer ze zo dat je een idee krijgt hoe het er straks uit komt te zien. Te lang? Dan kun je nog een stukje extra afknippen.
  6. Verdeel de pluk haar vervolgens in het midden en zet één kant vast. Pak de losse pluk vast en kam deze naar de andere kant, parallel aan de scheiding. De pluk houd je vast met twee vingers, welke ook parallel zijn aan de scheiding van die pluk. Als het goed is heb je nu een pluk haar vast die van kort naar lang loopt.
  7. Knip vervolgens langs je vingers de punten af. Doe dit dus wel onder je vingers en niet erboven, anders zijn je bangs opeens een stuk korter dan bedoeld. Doordat je vingers parallel zijn aan je scheiding, knip je dus schuin naar beneden. Hierdoor krijg je direct die angle die de curtain bangs zo geweldig maakt.
  8. Pak een van de plukken en glijd met je vingers naar beneden, tot aan de punten. Knip de pluk voorzichtig in zodat het wat natuurlijker wordt.
  9. Bijna klaar! Deze laatste stap is optioneel. Het kan namelijk zijn dat je bangs nog niet helemaal matchen met de rest van je haar. Dat is best logisch, aangezien je maar één deel hebt aangepakt. Je kunt daarom ervoor kiezen om je haar los te halen en aan de slag te gaan met de lange, voorste plukken. Pak iets meer dan een centimeter vast en zoek het langste deel van je bangs. Knip vanaf daar de nieuwe pluk voorzichtig vanuit een hoek.

Ben je wat visueler ingesteld en snap je er nog niet zoveel van? Hair stylist Brad legt het allemaal stap voor stap uit.

Beeld: GettyImages

Lees ook: Haarverf van de drogist: zo krijg je wél een mooi resultaat