Met deze tips groeit je haar sneller

Haar door Bente

Wist je dat je haar maandelijks één centimeter groeit? Niet bepaald snel als je het ons vraagt… Er zijn wel een aantal tips waarbij je je lokken gezond houdt en het daardoor sneller groeit. Rapunzel here you go!

haar groeien

Lees ook: Wauw! Deze shiny kleur is dé haartrend van 2021

Gezond

Je haar gezond houden – en uiteindelijk de haargroei stimuleren – heeft met twee dingen te maken. Voeding en verzorging. Wanneer jij je lokken verwaarloost, moet er elke kappersbeurt ook weer meer af. De vicieuze cirkel...Dan ben je steeds verder van je doel. Door meer te letten op je lifestyle én de gezondheid van je coupe, zit de kans er dik in dat je haar sneller groeit. Joehoe, kom maar op met die tips!

via GIPHY

Eten

Het is altijd hetzelfde riedeltje: gezond eten is de key. Voor je haar is het goed om gevarieerd te eten en genoeg vitaminen naar binnen te werken. De belangrijkste zijn: vitamine A, B, C en E, biotine, calcium, zink en omega-3 vetten. Je kunt dingen eten als vis, gevogelte, noten, groentes en eieren. Wanneer je een druk leven leidt kan het ‘gezond’ eten erbij inschieten, begrijpen wij. Je kunt daarom ook supplementen innemen die de haarstructuur versterken en uiteindelijk de haargroei stimuleren. 

 

Stresskip

We staan tegenwoordig altijd ‘aan’. Dankzij onze telefoons is het fijn dat we altijd bereikbaar zijn, maar dit levert ook meer druk op. Ben je een stresskip? Probeer jezelf meer rust te gunnen. Spanningen hebben ook effect op je haargroei. In zeer extreme gevallen kan het zelfs leiden tot haaruitval. Nightmare! Neem daarom genoeg tijd voor jezelf en relax. Masseer ook zo nu en dan je hoofdhuid, dat is goed voor je ontspanning, maar ook voor de stimulatie van je haargroei.

Bijknippen

Maak er met je lokken ook een gewoonte van. Laat ze eens in de twee á drie maanden bijknippen. Dit voorkomt dat je haarpunten spijten en de dood onder ogen komen. Uiteindelijk hoeft er dus niet een flink stuk af. Tel uit je winst!

Was met mate

‘Was niet te vaak je haren.’ Hoe vaak heb je dat wel niet gehoord? Ja, ook wij zweren bij deze tip. Shampoo haalt het vuil uit je haar. Wanneer jij elke dag je haar wast, gaan de natuurlijke oliën – die je haar gezond houden – hieronder lijden. Natuurlijk, de talgproductie – wat je haar vet maakt – verschilt per mens. Maar je kunt je hoofdhuid trainen! Nu je toch in lockdown zit – en je waarschijnlijk bijna niemand onder ogen komt – kan je die wasbeurten wel even uitstellen. Gemiddeld is twee á drie keer per week shampoo in je haar smeren voldoende. En was het met koud water uit. Het is even doorbijten, maar wel goed voor de haarschubben. Het zorgt ervoor dat je haarpunten minder snel slijten, waardoor je haargroei op gang komt. Bovendien is koud water ook goed voor de doorbloeding.

Verzorging

Om je lokken goed te verzorgen zijn er een nog een aantal tips die je kunt naleven. Gebruik zo min mogelijk hitte-apparaten. Houd je haar niet te lang in een staart of knot. Probeer je kapsels af te wisselen, kijk ook eens naar de trends van 2021. Wees lief voor je lokken. Verwen jezelf door één keer in de week een masker in te brengen. Een soort reset button, alleen dan voor je coupe. Het is ook belangrijk om voorzichtig met je haar om te gaan. Borstel eerst de puntjes en werk dan naar boven. Een satijnen kussensloop is zachter voor je haar, waardoor het minder snel afbreekt en minder klitten veroorzaakt. 

 

Lees ook: Statisch haar: wat te doen