Slapen met sokken: is het goed of slecht voor je?

Vrije tijd door Daniëlle

Mensen die met sokken slapen hebben vast al wel eens de verontwaardigde opmerking "Huh? Slaap jij met sokken? Bah!" naar hun hoofd geslingerd gekregen. Velen mensen vinden het namelijk vies of raar om met sokken aan te slapen. Well, think again, want het schijnt nog best goed voor je te zijn.

Slapen sokkenLees ook: Zo lang moet je wandelen om een paaseitje te verbranden

Slapen met sokken: goed of slecht?

Neuroloog Jan den Heijer deed voor NRC onderzoek naar mensen die slapen. Hij deed onder andere ook onderzoek naar mensen die met en zonder sokken slapen. En wat bleek? Van warme voeten bevordert het in slaap vallen. En dat is niet het enige: je valt dus sneller in slaap maar slaapt ook nog eens beter. Hmm, misschien is met sokken slapen dan toch niet zo'n gek idee.

Ook een onderzoek dat de psychiatrische kliniek van de Universiteit van Zurich uit Zwitserland was gestart bevestigt dat je van warme voeten sneller kunt slapen. Roy Raymann, een onderzoeker, zei zelfs dat je met koude voeten niet kunt slapen. Alright, alright.

Waar komt het door?

Het klinkt in eerste instantie misschien wat ingewikkeld, maar het is heel simpel: van warme voeten en handen kan je lichaam beter afkoelen. Dat je voeten in dit geval warmer zijn zorgt ervoor dat je bloedvaten wijder worden, en hierdoor makkelijker warmte af kan voeren. Dit werd onderzocht in een onderzoek van A.M.L. Coenen voor de UvA

Goed, met sokken slapen is dus helemaal niet zo'n gek idee. Wanneer je problemen hebt met snel in slaap vallen, kun je dus beter een paar sokken aantrekken. 

via GIPHY

Lees ook: 6 tips voor een uitdagende striptease

Bron: Cosmopolitan