Zo lang moet je wandelen om een paaseitje te verbranden

Eten door Jeanine

Tompoes, hazelnoot, knettersuiker, macaron of gewoon puur: paaseitjes komen tegenwoordig in allerlei heerlijke smaken. Eet jij in één zit ook een halve zak leeg? Snappen we heel goed, want ze zijn ook gewoon té lekker. Maar hoe lang moet je eigen wandelen om er eentje te verbranden?

paasei

Lees ook: Deze TikTok-hack wil je proberen: pannenkoekcake bakken in een rijstkoker

Balans

Don’t get me wrong, je moet helemaal niks natuurlijk. Eten is brandstof voor je lichaam en ook heerlijke snacks, zoals een stukje chocola, passen gewoon thuis in een gezond voedingspatroon. Balance is key en een paar paaseitjes kunnen dan ook echt geen kwaad. Toch is het best interessant om te weten hoe lang je eigenlijk moet wandelen om een eitje te verbranden. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel je er in een keer achterover gooit, maar ach: het is maar een keer per jaar Pasen.

Calorieën per paaseitje

Er zijn tientallen verschillende smaken en alle paaseitjes komen dan ook met hun eigen lijst met voedingswaarden. In een standaard klein paaseitje, dus gemaakt met witte chocola of melkchocola, zitten gemiddeld zo’n 45 calorieën. Bij pure chocolade eitjes zijn dat 40 calorieën. Ga je liever voor een eitje met vulling? Wanneer er likeur in zit, bevat een paaseitje zo’n 37 calorieën; bij een zwaardere vulling, zoals nootjes of praliné, dan ligt dat rond de 52 calorieën per ei. Kies je voor smaken zoals tompoes, knettersuiker of cheesecake, dan ligt het aantal calorieën meestal nog wel ietsje hoger.

 

Verbranden

Nu komt natuurlijk de grote vraag: hoe lang moet die middagwandeling zijn om één paaseitje te verbranden? Het antwoord valt gelukkig nog best mee: tien minuten wandelen of vier minuten hardlopen does the trick voor een standaard paaseitje. Je kunt ook achttien minuten lang het huis schrobben of tien minuten in de tuin werken. Heb je juist geen zin om er iets voor te doen? No worries: met vijfentwintig minuten zitten verbrand je ook al een paaseitje. Valt allemaal nog best wel mee dus. Zolang je maar doet wat goed voelt!

Bron: Libelle / Beeld: iStock

Lees ook: Paasontbijt tip: maak deze easy Paashaas pannenkoek