Lifestyle / Eten
Eten

Vier Nationale Pannenkoekendag met deze heerlijke spinazie pannenkoeken

Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag en dat betekent voor velen dat vanavond pannenkoeken op het menu staat. Wil je dit keer wat anders dan je standaard pannenkoek met spek of kaas? Ga dit keer voor een versie met spinazie. Dat wordt smullen, geloof ons maar!

Nationale Pannenkoekendag met spinazie pannenkoeken

Lees ook: Dit recept voor carrot cake pannenkoeken wil je dit weekend proberen!

Ingrediënten voor spinazie pannenkoeken

  • 400 g pannenkoekenmix
  • 750 g melk
  • 450 g vriesvers bladspinazie deelblokjes
  • 400 g gewassen spinazie
  • 200 g fetakaas
  • 65 g pijnboompitten
  • 4 eieren
  • 1 rode paprika
  • Snufje peper
  • Olijfolie

Zo maak je spinazie pannenkoeken

  • Snijd de paprika alvast in reepjes.
  • Pak een beslagkom en doe de pannenkoekenmix erin.
  • Voeg de melk toe en mix met een garde tot een glad beslag.
  • Roer de eieren één voor één door het beslag.
  • Druk vervolgens het vocht uit de deelblokjes spinazie en meng de blokjes door het beslag.
  • Verhit een koekenpan met 2 tl olie. Voeg vervolgens een volle soeplepel beslag toe. Bak de pannenkoek goudbruin door elke kant 2 minuten te geven. Ga door totdat het beslag op is en je een grote stapel pannenkoeken hebt gecreëerd.
  • Verhit een hapjespan met 1 el olie. Bak de paprika voor 3 minuten.
  • Voeg de verse spinazie in 4 porties toe en laat het blad slinken door het om te scheppen. Breng op smaak met een snufje peper.
  • Tijd om het bord op te maken. Leg op elk bord één pannenkoek. Schep wat verse spinazie met paprika erop, verkruimel wat feta en maak het af met pijnboompitten. YUM!

via GIPHY

Lees ook: Paasontbijt tip: maak deze easy Paashaas pannenkoek

Bron: Jumbo