Top 10: crêpe makers

Producten door Redactie Ze.nl

Weinig is zo lekker als een verse pannenkoek of crêpe. Wanneer heb jij ze voor het laatst gemaakt? Maak het bereiden van crêpes en pannenkoeken makkelijker met een crêpe maker. Deze crêpe machines worden in tal van verschillende modellen aangeboden; kies je voor een model waarmee je grote pannenkoeken bereidt, of ga je juist voor een variant waarmee je meerdere kleine crêpes klaarmaakt? In dit artikel zetten we de top 10 beste crêpe makers voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste crêpe makers

Snel op zoek naar de beste crêpe maker van dit moment? Onderstaand overzicht biedt je inspiratie. Benieuwd wat de ene pannenkoekenmaker een betere keuze maakt dan de andere? Verderop op deze pagina zetten we de verschillen voor je op een rijtje.

 1. 1

  Gadgy Crêpe Maker (Ø30CM – 1.000 Watt) 

  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
  • Prijs

  Prijs tonen

 2. 2

  Beper BT.710Y elektrische pannenkoekenpan (Ø20CM - 800 W) 

  • Simpel in gebruik
  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 3. 3

  Tristar BP-2637 Crêpemaker (Ø30CM – 1.000 Watt)   

  • Eenvoudig in gebruik
  • Makkelijk te reinigen

  Prijs tonen

 4. 4

  Princess elektrische pannenkoekmaker (Ø30CM – 1.200 Watt) 

  • Anti aanbaklaag
  • Gemakkelijk te reinigen

  Prijs tonen

 5. 5

  Ariete Retro Partytime pannenkoekenmaker (Ø30CM – 1.000 Watt)   

  • Scherp geprijsd

  Prijs tonen

 6. 6

  Zanussi CPM135 Crêpe Maker (Ø37CM – 1.500 Watt)  

  • 1.500 Watt

  Prijs tonen

 7. 7

  Russell Hobbs 20920-56 Crêpe Maker (Ø30CM – 1.200 Watt) 

  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 8. 8

  DSP Crêpe Maker (Ø20CM – 650 Watt)  

  Prijs tonen

 9. 9

  Techwood Crêpe Maker voor mini’s (1.500 Watt) 

  • Handig in gebruik
  • Gemakkelijk te reinigen

  Prijs tonen

 10. 10

  Unol Crêpe- en Pancake Maker (1.000 Watt) 

  • Compact

  Prijs tonen

Koopgids: beste pannenkoekenmakers

Tijd om verder in te zoomen op de verschillende crêpe- en pannenkoekenmakers uit bovenstaande top 10.

1 Gadgy Crêpe Maker (Ø30CM – 1.000 Watt) 

Prijs tonen

De Gadgy Crêpe Maker valt op door z’n retro design; het apparaat heeft een fraaie rode kleur. Het model biedt een diameter van 30 centimeter, wat geschikt is voor het bereiden van een regulier formaat pannenkoeken en crêpes. Handig zijn ook de spatel en deegverdeler, die standaard met de Gadgy Crêpe Maker worden meegeleverd. Dankzij het vermogen van 1.000 Watt zijn je crêpes snel klaar. Met de instelbare thermostaat van het model voorkom je het aanbranden van je crêpes. Daarbij is het apparaat voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag. Je bereidt met dit model overigens niet alleen pannenkoeken en crêpes, maar bijvoorbeeld ook een gebakken ei of een American pancake.

Je bereidt met dit model overigens niet alleen pannenkoeken en crêpes, maar bijvoorbeeld ook een gebakken ei of een American pancake.

Voordelen Gadgy Crêpe Maker (Ø30CM – 1.000 Watt) 

 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
 • Prijs

2 Beper BT.710Y elektrische pannenkoekenpan (Ø20CM - 800 W) 

Prijs tonen

Op zoek naar een crêpe maker om een kleinere pannenkoek mee te kunnen bereiden? In dat geval kan de Beper BT.710Y elektrische pannenkoekenpan een interessante optie zijn. Dit model heeft een diameter van 20 centimeter. Het model is voorzien van een anti-aanbaklaag om het verbranden van je crêpes en pannenkoeken te kunnen voorkomen. Aan de onderzijde is het apparaat voorzien van antislipvoetjes, om het verschuiven hiervan te voorkomen. Het komt je veiligheid ten goede bij het gebruik van de elektrische pannenkoekenpan.

Aan de onderzijde is het apparaat voorzien van antislipvoetjes, om het verschuiven hiervan te voorkomen.

Voordelen Beper BT.710Y elektrische pannenkoekenpan (Ø20CM - 800 W) 

 • Simpel in gebruik
 • Goede kwaliteit

3 Tristar BP-2637 Crêpemaker (Ø30CM – 1.000 Watt)   

Prijs tonen

Met de Tristar BP-2637 Crêpemaker bereid je in een mum van tijd smaakvolle crêpes en pannenkoeken. Gebruik deze crêpe machine, net als het model van Gadgy, ook voor het bakken van een ei of bijvoorbeeld het bereiden van American pancakes. De bakplaat van deze crêpe maker is voorzien van een anti-aanbaklaag en daardoor eenvoudig schoon te maken na gebruik. Met een breedte van 30 centimeter is de Tristar BP-2637 Crêpemaker geschikt voor een regulier formaat pannenkoek. Het model is uitgevoerd met een thermostaat.

De bakplaat van deze crêpe maker is voorzien van een anti-aanbaklaag en daardoor eenvoudig schoon te maken na gebruik.

Voordelen Tristar BP-2637 Crêpemaker (Ø30CM – 1.000 Watt)   

 • Eenvoudig in gebruik
 • Makkelijk te reinigen

4 Princess elektrische pannenkoekmaker (Ø30CM – 1.200 Watt) 

Prijs tonen

De Princess elektrische pannenkoek maker heeft een diameter van 30 centimeter, wat het apparaat geschikt maakt voor het bereiden van een reguliere pannenkoek. Met een vermogen van 1.200 Watt zijn je crêpes en pannenkoeken snel klaar. Het aanbranden hiervan voorkom je met de regelbare thermostaat op het apparaat en de kwalitatief goede anti-aanbaklaag. Deze laag maakt het schoonmaken van de crêpe maker na het gebruik hiervan heel eenvoudig. Standaard wordt het model geleverd met een crêpe spatel. Je kunt direct van start gaan!

Standaard wordt het model geleverd met een crêpe spatel.

Voordelen Princess elektrische pannenkoekmaker (Ø30CM – 1.200 Watt) 

 • Anti aanbaklaag
 • Gemakkelijk te reinigen

5 Ariete Retro Partytime pannenkoekenmaker (Ø30CM – 1.000 Watt)   

Prijs tonen

Net als de crêpe maker van Gadgy, heeft ook de elektrische pannenkoekmaker van Ariete een retro design, mede door zijn opvallende rode kleur. Met de Ariete Retro Partytime crêpe machine maak je snel een groot aantal dunne, smaakvolle pannenkoeken of crêpes klaar. Het model heeft een diameter van 30 centimeter, beschikt over een anti-aanbaklaag om het aanbranden van de crêpes tegen te gaan en wordt geleverd met een T-vorm en spatel. Deze accessoires maken het verdelen van het beslag over de plaat makkelijker. Het model is voorzien van een regelbare thermostaat en levert een vermogen van 1.000 Watt.

Het model is voorzien van een regelbare thermostaat en levert een vermogen van 1.000 Watt.

Voordelen Ariete Retro Partytime pannenkoekenmaker (Ø30CM – 1.000 Watt)   

 • Scherp geprijsd

Nadelen Ariete Retro Partytime pannenkoekenmaker (Ø30CM – 1.000 Watt)   

 • Niet warm genoeg
 • Matige kwaliteit

6 Zanussi CPM135 Crêpe Maker (Ø37CM – 1.500 Watt)  

Prijs tonen

Wil je het professioneler aanpakken, of bereid je wekelijks crêpes en pannenkoeken voor het gezin? In dat geval kan de Zanussi CPM135 Crêpe Maker een interessante optie zijn. Dit model is met een diameter van 37 centimeter aanmerkelijk groter dan de modellen die we tot nu toe bespraken. Dankzij de regelbare thermostaat en de kwalitatief goede anti-aanbaklaag van dit model elektrische pannenkoekenmaker wordt het aanbranden van je gerechten voorkomen. Het model levert met 1.500 Watt een duidelijk groter vermogen dan de andere crêpe makers uit dit overzicht. Je ziet dit verschil terug in de prijs van het apparaat.

Het model levert met 1.500 Watt een duidelijk groter vermogen dan de andere crêpe makers uit dit overzicht.

Voordelen Zanussi CPM135 Crêpe Maker (Ø37CM – 1.500 Watt)  

 • 1.500 Watt

Nadelen Zanussi CPM135 Crêpe Maker (Ø37CM – 1.500 Watt)  

 • Prijzig

7 Russell Hobbs 20920-56 Crêpe Maker (Ø30CM – 1.200 Watt) 

Prijs tonen

Met de Russell Hobbs Crêpe Maker maak je snel en gemakkelijk smaakvolle en dunne crêpes. Het model heeft een diameter van 30 centimeter en is voorzien van een anti-aanbaklaag. In combinatie met de regelbare thermostaat gaat dit het verbranden van je crêpes en pannenkoeken tegen. Een vermogen van 1.200 Watt is voldoende om in korte tijd een groot aantal crêpes en pannenkoeken te kunnen bereiden voor het gezin. Standaard wordt het model geleverd met een spatel.

Standaard wordt het model geleverd met een spatel.

Voordelen Russell Hobbs 20920-56 Crêpe Maker (Ø30CM – 1.200 Watt) 

 • Goede prijs/kwaliteit

8 DSP Crêpe Maker (Ø20CM – 650 Watt)  

Prijs tonen

De DSP Crêpe Maker is het ideale apparaat voor gebruikers met een kleine trek; het model heeft een diameter van 20 centimeter. De elektrische crêpe maker is hiermee aanzienlijk kleiner dan de meeste andere modellen uit dit overzicht. Daarbij beschikt het model over een vermogen van 650 Watt, wat eveneens merkbaar minder is dan de meeste pannenkoekenmakers uit dit overzicht. Een anti-aanbaklaag voorkomt het aanbranden van de verse crêpes.

Een anti-aanbaklaag voorkomt het aanbranden van de verse crêpes.

Nadelen DSP Crêpe Maker (Ø20CM – 650 Watt)  

 • Weinig vermogen

9 Techwood Crêpe Maker voor mini’s (1.500 Watt) 

Prijs tonen

Een leuk alternatief voor de verschillende crêpe makers die reeds besproken zijn, is de Techwood Crêpe Maker voor mini’s. Het model biedt je zes kleine bakplaten, waarmee je op hetzelfde moment meerdere crêpes bereidt. Ook leuk kan het zijn om de Techwood Crêpe Maker op tafel te zetten, zodat gezinsleden hun eigen crêpes kunnen bereiden. Het model biedt een vermogen van 1.500 Watt, waarmee de crêpes relatief snel klaar zijn. Daarbij is het model uitgevoerd met antislipvoetjes en een anti-aanbaklaag.

Daarbij is het model uitgevoerd met antislipvoetjes en een anti-aanbaklaag.

Voordelen Techwood Crêpe Maker voor mini’s (1.500 Watt) 

 • Handig in gebruik
 • Gemakkelijk te reinigen

10 Unol Crêpe- en Pancake Maker (1.000 Watt) 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met het model van Techwood is deze Unol Crêpe- en Pancake Maker. Dit apparaat stelt je in staat om in korte tijd twee smaakvolle pancakes of crêpes te bereiden. Met een vermogen van 1.000 Watt is het model krachtig genoeg. Een anti-aanbaklaag voorkomt het aanbranden van je gerechten en maakt het schoonmaken van de crêpe maker eenvoudig. Ook handig zijn de antislipvoetjes en de instelbare temperatuurregeling.

Ook handig zijn de antislipvoetjes en de instelbare temperatuurregeling.

Voordelen Unol Crêpe- en Pancake Maker (1.000 Watt) 

 • Compact

Welke soorten crêpe makers zijn er?

De meeste crêpe makers lijken qua functionaliteit op elkaar, waarbij er verschillen zitten in het formaat en vermogen van de apparaten. Naast de elektrische crêpe pan voor losse crêpes en pannenkoeken zijn er ook modellen waarmee je twee of zelfs zes crêpes op hetzelfde moment bereidt. Zo’n laatste apparaat, bijvoorbeeld de crêpe maker van Techwood, laat je met het hele gezin crêpes of kleine pannenkoeken bereiden.

De meeste crêpe makers lijken qua functionaliteit op elkaar, waarbij er verschillen zitten in het formaat en vermogen van de apparaten. Naast de elektrische crêpe pan voor losse crêpes en pannenkoeken zijn er ook modellen waarmee je twee of zelfs zes crêpes op hetzelfde moment bereidt. Zo’n laatste apparaat, bijvoorbeeld de crêpe maker van Techwood, laat je met het hele gezin crêpes of kleine pannenkoeken bereiden.

Niet alleen heb je de keuze uit een crêpe maker voor één of meerdere crêpes en pannenkoeken. Er zijn meer productspecificaties om te vergelijken bij een crêpe maker kopen. Hieronder vind je er een overzicht van.

 • Formaat: kijk naar het formaat, de diameter, van de crêpe maker. Gebruikelijk is een diameter van dertig centimeter. Er zijn echter ook modellen verkrijgbaar met een diameter van twintig centimeter, of juist met een diameter die de veertig centimeter nadert.

 • Anti-aanbaklaag: kies altijd voor een elektrische crêpe pan voorzien van anti-aanbaklaag. Het voorkomt niet alleen het aanbranden van je dunne crêpes en pannenkoeken; ook maakt dit het schoonmaken van het apparaat nadien makkelijker.

 • Thermostaat: niet alleen een anti-aanbaklaag draagt bij aan het voorkomen van het aanbranden van crêpes, datzelfde geldt voor de regelbare thermostaat. Een crêpe maker met instelbare temperatuurregeling maakt de bereiding van smaakvolle crêpes en pannenkoeken makkelijker.

 • Antislipvoetjes: voorkom gevaarlijke situaties door een crêpe maker met antislipvoetjes te kopen. De antislipvoetjes gaan het schuiven van de crêpe maker over het aanrecht of op tafel tegen.

Prijzen van crêpe makers (hoog – laag)

Voor een gemiddeld model crêpe maker betaal je tussen de 25 en 35 euro, waarbij de exacte prijs afhankelijk is van onder meer het formaat en vermogen van het apparaat. Kies je voor een krachtiger model met een diameter van zo’n 40 centimeter, dan loopt de prijs al snel op tot boven de 50 euro.

Hoe maak je crêpes?

Voor de bereiding van crêpes heb je twee eieren, 250 milliliter melk, 30 gram gesmolten boter, 100 gram bloem en een eetlepel vanille-essence nodig. De vanille-essence is hierbij optioneel; het voegt wat smaak toe aan het geheel.

Voeg de eieren, melk en gesmolten boter aan een kom toe, om het geheel met een garde te mixen. Gebruik een tweede kom voor het mengen van de bloem en wat zout. Na het mengen van de bloem en het zout kun je het mengsel uit de eerste kom voorzichtig en heel geleidelijk toevoegen, terwijl je het geheel door elkaar roert. Voeg nu ook de vanille-essence toe om het beslag op smaak te brengen. Naast vanille-essence kun je verschillende andere ingrediënten gebruiken om je eigen draai te geven aan de crêpes.

Smelt wat boter in de crêpe maker en vul deze met een dunne laag beslag. Bij sommige crêpe makers krijg je standaard een T-vorm of spatel. Deze maken het verdelen van het beslag over de crêpe maker makkelijker.

Conclusie: zo kies je de beste crêpe maker

Kies ook voor het gebruik van een crêpe maker bij de bereiding van dunne crêpes of pannenkoeken. Het maakt het bakken ervan een stukje makkelijker! Let bij het kopen van de beste crêpe maker op het formaat hiervan, op de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen en de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag.

Op basis van de top 10 beste elektrische pannenkoekenmakers op deze pagina zou ik je de Gadgy Crêpe Maker of de iets duurdere Zanussi Crêpe Maker aanraden.

 • Meest duurzaam

  Beper BT.710Y elektrische pannenkoekenpan (Ø20CM - 800 W) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy Crêpe Maker (Ø30CM – 1.000 Watt) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Ariete Retro Partytime pannenkoekenmaker (Ø30CM – 1.000 Watt)   

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over crêpe makers

Wat is het verschil tussen een crêpe en pannenkoek?

Het voornaamste verschil tussen een crêpe, die je met een crêpemaker maakt, en een pannenkoek zit in de dikte van het eindproduct. Een crêpe is doorgaans dunner dan een pannenkoek. Daarbij zijn de crêpes vaak kleiner.

Kan ik een crêpe maker gebruiken voor pannenkoeken?

Met een crêpe maker is het in sommige gevallen mogelijk om pannenkoeken te bereiden. Zorg er in dit geval voor dat de crêpe maker over een opstaande rand beschikt, welke hoog genoeg is voor de pannenkoeken.

Wat is de gemiddelde diameter van een crêpe maker?

Een crêpe maker heeft in veel gevallen een diameter van zo’n dertig centimeter. Er zijn ook kleinere modellen, bedoeld voor crêpes met een diameter van twintig centimeter.

Welke crêpe maker moet ik kopen?

Welke crêpe maker voor jou de beste keuze is, hangt van verschillende factoren af. Vergelijk de verschillende elektrische pannenkoekenmakers op basis van hun diameter, vermogen en de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen. Dat laatste verkleint de kans op het verbranden van je crêpes.