DIY: 15x picture perfect paaseieren

Vrije tijd door Marleen_S
Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei. Een hele hippe welteverstaan,  want met deze DIY’s maak je van jouw doosje scharreleieren een stel fashionable verantwoorde paaseitjes. Vrolijk picture perfect Pasen!
 

Bron
Als er één trend hot is at the moment, is het wel het marble-patroon. Oftewel, de marmeren look. Meng gelijke delen azijn en druivensap met elkaar en laat je eitjes hier een dag en nacht in weken. Spoel ze daarna af en droog ze af met een keukenpapiertje. 


Bron
Verf je eieren roze met waterverf en dip ze daarna in een kommetje met gouden verf. Hoe je zo'n strakke rand krijgt? Tape je eieren af met washitape voordat je ze gaat dippen.


Bron, bron
Goud en azuurblauw is een prachtige combi. Verf je eieren met waterverf of ecoline en laat ze een uurtje drogen. Ga daarna aan de slag met goudverf. Maak met je kwast kleine onregelmatige stipjes of ga heel precies aan de slag met een dun kwastje. 


Bron
Eieren schilderen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, Met een beetje witte nagellak of verf maak je bovenstaande kunstwerkjes. Kun je vlak voor het paasontbijt begint nog maken!


Bron, bron
Dip dye is niet alleen leuk in je haar, maar ook op je paaseitje. Voor de perfecte dip dye gebruik je ecoline. Neem zes bakjes ecoline en vul elk bakje bij met telkens iets meer water. Laat je eitjes hierin weken en spoel ze daarna lichtjes af. Ook kun je met ecoline leuke verfspatten maken op je ei. Doe dit alleen wel buiten voor je je hele woonkamer meeverft.


Bron
Geen spacecake, maar een space-ei. Meng een paar kleuren blauw, paars, roze en rood met elkaar, maar doe dit grof. Rol je ei door het mengel of breng het met een kwast aan. Laat 'm drogen en maak je eitje af door met wit stipjes en vlekjes te maken. 


Bron
Knip een leuke vorm uit en plak deze tijdelijk even vast op je eitjes. Maak daarna met een dun kwastje stipjes rondom je vorm. Laat het even drogen en verwijder daarna het vormpje. 


Bron
Niet zo fan van echte eieren? Koop dan in de hobbywinkel een paar houten exemplaren en beschilder deze voor de helft. Staat leuk en je kunt ze eigenlijk de hele lente op je keukentafel laten staan. 


Bron, bron
Calimero-idolaat? Gek op van Goghs bloesem? Haal de kunstenaar in je naar boven en maak van je eitje een waar kunstwerk. 


Bron
Met een watervaste stift en een vaste hand kun je ook de prachtigste dingen maken. Die gekke doodles die je maakt tijdens telefoongesprekken? Teken ze op je paasei. Très hip. 


Bron
Washitape is zo'n beetje het antwoord op alles. Wat kun je er níet mee? Precies, je eieren vrolijk je er ook mee op. En het leuke: als je het niet mooi vindt, trek je het er zo weer vanaf. 


Bron
Geen dipe dye, maar een tie dye. Weet je nog dat je weleens witte T-shirts verfde met ecoline, ze in elkaar draaide, een elastiek eromheen deed en je daarna een supercool effect had? Dat kun je ook met eieren doen. Alleen dan zonder het elastiek en het gedraai. 


Bron, bron
Dit ziet er pas echt chic uit op de paastafel: gouden eieren. Koop witte eitjes en beplak ze met goudkleurige folie of nep-bladgoud. Scheur je folie in stukjes en plak deze met lijm op je ei. Je kunt ook je eieren helemaal in het goud dopen. Maak met kneedgum of lijm een leuke tekst op je ei en verf er daarna overheen met goudverf.


Bron
Zwart-wit blijft altijd een favoriet. Ga wederom met je watervaste stift aan de slag, maar houd het nu rustig en teken wat lijnen, stippen en blokjes. 
 


Bron
Tot slot: nagellak. Leuk op je nagels, nog leuker op je paasei. Neem een paar oude kleurtjes die je toch niet meer gebruikt en verf één voor één je eitjes. Laat elke laag eerst goed drogen voordat je een nieuw kleurtje pakt, maar als je juist een mengeling wilt, doe je dit niet. 
 
Welke paaseitje staat dit jaar bij jou op tafel bij het paasontbijt?