De meest shocking uitspraken uit het Oprah-interview met Meghan Markle en Prins Harry

Celebs door Laura

Het is nu al een van de meest dramatische en revealing interviews van dit jaar: het gesprek van Harry en Meghan met Oprah Winfrey. Alle gossip kwam boven tafel. Er is niets en niemand gespaard gebleven. Wij hebben de meest bizarre gespreksonderwerpen voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: Buckingham Palace start een onderzoek naar het pestgedrag van Meghan Markle

Zorgen over Archies huidskleur

Meghan vertelt dat ze tijdens haar zwangerschap moeilijke gesprekken heeft gehad met mensen van het koninklijk huis over haar zoontje Archie. Zo zou hij geen beveiliging mogen krijgen en was het uit den boze dat hij zichzelf een prins zou noemen. Meghan is zelf een dochter van een Afro-Amerikaanse vrouw en een witte vader, waardoor de royal baby ook multicultureel zou zijn. Meghan vertelt dat bepaalde figuren binnen het koningshuis zorgen hadden over hoe donker zijn huidskleur zou zijn als hij geboren wordt. Racist, much?

Zelfmoordgedachtes

Ook is Meghan heel open over haar gevoelens. Ze vertelt dat ze tijdens haar zwangerschap zich enorm beklemd voelde tussen de Britse paleismuren. Tijdens de zwangerschap van Archie zit ze er zo doorheen dat ze last kreeg van suïcidale gedachtes. Toen ze uiteindelijk hulp durfde te zoeken, was er niemand die haar steunde. Het koningshuis zou natuurlijk niet goed uit de verf komen, als het nieuws over Meghan mentale gezondheid naar buiten zou komen.

Ruzie met Kate Middleton

Ook is er drama rondom de schoonzus van Meghan. Er gingen een tijdje geruchten rond dat Meghan Kate Middleton aan het huilen had gemaakt na een ruzie rondom een jurk tijdens de royal wedding van Harry en Meghan. Volgens Meghan was het net andersom. Volgens Meghan heeft Kate later haar excuus aangeboden en waren ze daarna weer goede vriendinnen. Wel was ze teleurgesteld dat haar schoonfamilie geen moeite deed om de valse geruchten richting de pers te ontkennen.

Contact met familie

Tijdens het laatste deel van het interview wordt prins Harry erbij gehaald. Harry bevestigt dat er moeilijk gedaan werd over de huidskleur van de kleine Archie. Ook heeft zowel Harry als Meghan nog steeds een goede band heeft met koningin Elizabeth. Met zijn vader Charles en zijn broer William heeft Harry minder goed contact. Prins Charles neemt niet meer op als Harry hem belt, maar de twee werken wel aan een betere band.

Weer zwanger

Toch is er ook leuk nieuws. Meghan vertelt namelijk dat ze zwanger is van haar tweede kindje. We weten ook al wat het wordt: it’s a girl! Dit is de eerste keer dat het geslacht van een een royal baby wordt bekendgemaakt voordat het kindje geboren is. Meghan is in de zomer uitgerekend. Daar kunnen we alvast naar uitkijken dus!

Bekijk het gehele interview hier:

Lees ook: FOTO: Kim Kötter deelt kiekje van moment nét na de bevalling

Beeld: Brunopress