Lifestyle / Reizen
Reizen

10 rustige strandplekken die je nog niet kent om lekker uit te waaien

Met de wat warmere lentedagen in aantocht is het weer tijd voor de fijne strandwandelingen. Reizen wordt helaas nog afgeraden, dus we worden al snel aangewezen op een fijne 'mini vakantie' of dagje weg in eigen land. Gelukkig zijn er genoeg plekken om uit te waaien in ons fijne kikkerlandje.

Lees ook: Op vakantie in eigen land: deze Tiny Houses kun je huren

Strandplekken om uit te waaien

Reizen wordt streng afgeraden, dus een fijne vakantie zit er deze lente niet in. Gelukkig is daar het strand: een fijne plek om even te ontsnappen en uit te waaien. Wanneer jij even uit wilt waaien pak je misschien wel de auto en scheur je naar Zandvoort of Scheveningen. Dit zijn vaak plekken waar snel veel mensen op af komen en waar het ook snel druk is. Met de lockdown is dat wellicht niet zo handig.

Naast Zandvoort, Schevingen en andere go-to strandplekken is er genoeg aanbod als het gaat om strandplekken in Nederland. Wij hebben de leukste voor je verzameld.

1. Langevelderslag in Noordwijk

Dit fijne strandje, liggend in Noordwijk, is één van de meest rustige strandplekken in Nederland. Het is een fijn en ruim strand waar je de zee lekker voor je alleen hebt. Ook als je een vogelliefhebber bent is de Langevelderslag een perfecte strandplaats. Dat is pas lekker uitwaaien. 

2. Breezand in de Vrouwenpolder

Het kleine plaatsje Vrouwenpolder, vlakbij Walcheren, heeft een breed strand waar je wel een paar uurtjes (of langer) kunt vertoeven. Ze hebben ook fijne strandhuisjes waar je kunt overnachten, voor wanneer je nog geen zin hebt om naar huis te gaan. Want eenmaal op Breezand te zijn geweest, wil je echt wel wat langer dan een middagje blijven.

3. Nes op Ameland

Wanneer je behoefte hebt aan dat fijne eiland gevoel zit je op Ameland op het juiste adres. Nes is een alles-in-één-strand: ben je niet aan het struinen tussen de duinen dan heb je wel een fijn strand met daar achter een flink bos. Het uitzicht is prachtig en het bezoeken zeker waard.

4. Cadzand in Zeeland

Ben je van plan een flink stuk te gaan wandelen? Dan is Cadzand the place to be: het strand is namelijk 11 (!) kilometer lang. Goed, daar kun je wel even een flink stuk wandelen. Zet je Ommetje maar alvast aan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanne (@sannescholten)

5. Zoutelande in Zeeland

Voor een fijn dagje weg of een mini vakantie in eigen land is Zoutelande een prima plek om te wandelen en te genieten van het weer. Het is er altijd zonnig, de sfeer is heerlijk en het is er nooit té druk. Er is een fijne boulevard waar je over kunt struinen en het strand is groot genoeg voor een grote wandeling. Dus: oortjes in, wandelschoenen aan en gaan. Met Bløf op de achtergrond, uiteraard.

6. Kijkduin in Den Haag

Als we denken aan een strand in Den Haag, denken we gelijk aan Scheveningen. En dat terwijl er genoeg andere stranden zijn die rustig en fijn zijn om te wandelen. Zo heb je ook de Kijkduin. Je hebt hier fijne wandelroutes die je kunt bewandelen en het uitzicht is prachtig. Ben je al onderweg?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maxinpicture (@maxinpicture)

7. Egmond aan Zee, vlakbij Alkmaar

Op zo'n 12 kilometer afstand van Alkmaar ligt Egmond aan Zee, een fijn strand om even uit te waaien met je partner, alleen of met de kids. Met het lekkere weer lig je zo een paar uurtjes te vertoeven in de zon. En het fijne is: het is er zelden druk. Een fijn strand voor als je op zoek bent naar rust en ruimte is Egmond aan Zee.

Lees ook: De 8 leukste Noord-Hollandse dorpjes voor een dagje weg