De beste interieurtrends van 2021

Wonen door Redactie Ze.nl

Het voorjaar komt er weer aan. Dat betekent dat de temperaturen weer stijgen, we meer buiten zijn en dat het de tijd is om ons huis onder handen te nemen. Heb je inspiratie nodig? In dit artikel bekijken we de leukste interieurtrends voor 2021.

Lees ook: Koffie geven aan je kamerplant? Dit is waarom je dat moet doen

Natuurlijke materialen en duurzaamheid

Veel interieurtrends voor 2021 hebben te maken met zorg voor de natuur en duurzaamheid. Daarom zien we veel natuurlijke kleuren en materialen terugkomen. Zo zijn lichte bruintinten gemixt met natuurlijke materialen zoals hout en bamboe een goede keuze. Ook meubels of accessoires van gerecycled materiaal zijn helemaal hot. Wil je niet gelijk je hele inrichting veranderen? Je kunt ook kiezen om op een subtiele manier natuurlijke materialen te verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bamboeverlichting, of accessoires van hout.

Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten zie je dit jaar veel terug in meubels en vloeren. Ze combineren goed met de kleuren donkerblauw, groen en bruin. Licht hout kun je ook goed combineren met witte accenten. Samen met het gebruik van de kleur donkerblauw geeft dat een prachtig geheel.

Een wereldreis maken in je eigen huis

Een van de interieurtrends van 2021 in het combineren van meubels en accessoires uit verschillende landen. Van Scandinavië tot Azië en Afrika. Alles kan met elkaar worden gecombineerd. Zo kun je onbewerkt hout dat we kennen uit een Scandinavië combineren met glimmende materialen uit een Oosterse of Arabische inrichting. Een bijzettafeltje van onbewerkt hout kan bijvoorbeeld prima gecombineerd worden met deze Oosterse waxinelichthouders van Merel in Wonderland. Een intens kleurenpalet kan worden gecombineerd met diepe aardetinten. Eigenlijk geldt, hoe groter het contrast hoe groter het “wauw” effect.

Face line art

Misschien ken je ze wel. Tekeningen of schilderijen met alleen de contouren van een gezicht op een witte achtergrond. De komende periode blijven deze lijntekeningen een trend. De trend is overgewaaid vanuit de modewereld waar tekeningen van gezichten al een tijd veel gebruikt worden. De trend zet nu door naar het interieur. Face line art geeft een rustgevende tint aan je inrichting. Het geeft een goed contrast met het gebruik van het intense kleurenpalet, dat ook populair is dit jaar.

Teddy Stof

We zagen deze trend al veel in de mode de afgelopen tijd. De winterjassen van Teddy-stof waar je iedereen mee ziet op straat. Nu zie je deze trend ook terug in ons interieur. Er zijn stoelen van teddystof, kleden en kussens. Met deze trend voeg je warmte en gezelligheid toe aan je inrichting. Als je deze trend opneemt in je interieur zorg er dan voor dat het kleurenpalet rustig is zodat de textuur goed uitkomt.

Bruin is de kleur van dit moment

Een aantal jaren geleden moesten we er niet aan denken om te veel bruin te gebruiken in onze inrichting. Nu is deze kleur weer helemaal terug van weggeweest. Bruin is goed te combineren met de andere trend van 2021, het gebruik van natuurlijke materialen. Het combineren van bruin met zandkleuren zoals bamboe, of een warme aardetint zorgt voor een rustig en evenwichtig interieur.

Tweede trendkleur: marineblauw

De tweede kleur die erg populair is, is marineblauw. De komende tijd zullen we veel diepblauwe muren zien, gecombineerd met gouden accessoires of terracotta kleuren. Donkerblauw is ook een geweldige kleur voor een vintage interieur. Hout en natuurlijke materialen komen goed tot hun recht met donkerblauw. Een mooie combinatie is donkerblauw en okergeel of groen. Ook terracotta en grijs zijn nog steeds populair

Industriële verlichting

Deze trend kenden we al een tijdje. Het aankomende jaar zet deze zich gewoon door. Industriële lampen zijn mooi in de woonkamer of in de keuken. Ook een industriële staande lamp staat prachtig in je woonkamer.

Een pronkstuk in je kamer

Accessoires die opvallen zijn een trend. Hierbij kun je denken aan een groot schilderij of een grote plant in je woonkamer. Zo’n pronkstuk trekt alle aandacht naar zich toe en geeft een persoonlijke tint aan je interieur. Dat is waar het om 2021 vooral om draait: het laten terugkomen van jouw persoonlijkheid in je interieur.

Boho trend

Ook de boho trend zien we nu terug in ons interieur. Deze stijl combineert mooie Oosterse tapijten met een minimalistisch wit interieur. Gebruik bijvoorbeeld een mooi bordeauxrood tapijt met veel patronen in een verder wit en minimalistische inrichting. Maak dit af met een mengelmoes van leuke boho kussentjes en zet een mooie grote plant neer. Daarnaast is het ook mogelijk om marineblauw met oranje te combineren. Gebruik oosterse accessoires om je boho interieur helemaal af te maken.

Lees ook: O nee! Jezelf buitengesloten? Zo kom je weer binnen