Deze kleurtrends voor je interieur zijn helemaal hot en happening in 2021

Wonen door Sanne

He-le-maal uitgekeken op je interieur nu je 24/7 binnen zit? Yup, wij ook, dus het wordt tijd om eens wat inspiratie op te doen voor een nieuw interieur - of het nou voor je woonkamer, slaapkamer of badkamer is. We kunnen wel wat veranderingen gebruiken om 2020 voorgoed achter ons te laten.

kleurtrends interieur 2021

Lees ook: Badkamer make-over met 4 simpele tips

Kleurtrend 1: Neutrale kleuren

Yes, de neutrale kleur bruin maakt een comeback en wij zijn helemaal voor. Volgens Flexa wordt de kleur van 2021 ‘Brave Ground’. Dit is een sfeervolle, warme bruine kleur. Het laat je denken aan de natuur en dat geeft rust en ontspanning. Combineer deze kleurtrend met natuurlijke materialen: linnen, hout, wol, leer en katoen. Zo wordt je thuiswerkplek ook echt een oase van rust en kan niets je meer afleiden.

 

Kleurtrend 2: Terracotta

Grote kans dat je afgelopen jaar helemaal nergens bent geweest, althans niet veel verder dan de buurlanden. We hebben zin in vakantie en daarom toveren we graag ons interieur om naar deze kleur. Naast een vakantiegevoel zorgt deze kleur voor een warme, knusse Marokkaanse sfeer in het huis. Combineer deze kleurtrend met een gebroken wit, okergeel of blauwgrijzige tonen om een mooi geheel te creëren. Deze kleur is ook uiterst geschikt voor een bohemian interior. Wil je een luxerere uitstraling? Ga dan voor goud.

 

Kleurtrend 3: Grijs is het nieuwe wit

In 2021 is grijs het nieuwe wit en nee, niet zomaar grijs. We gaan voor een speciale verftechniek, namelijk de betonlook. Het geeft je interieur een stoere en industriële uitstraling. Wees niet bang, je hoeft echt niet in een kille fabriek te wonen. Combineer deze kleur met zachte stoffen zoals dekens en een wollen tapijt om het huiselijker te maken. Geef je huis een klassieke touch met een metallic kleur zoals koper. Verder kun je gaan voor houten elementen die zorgen voor een warme sfeer. Yes, wij zien deze kleurtrend voor ons interieur wel zitten.

 

Kleurtrend 4: Metallic

De metallic kleuren zijn weer helemaal terug. Gouden, koperen, zilveren meubels of accessoires, het kan allemaal. Met enkele items heb jij de metallic look al te pakken, denk aan: een lamp, waxinelichthouders, potten en vazen. Maar je kan ook nog groter aanpakken, bijvoorbeeld een muur in de kleur koper. Durf jij het aan? Houd je huis rustig door te combineren met pasteltinten.

 

Kleurtrend 5: Donkerblauw

De donkerblauwe kleur is weer terug van weg geweest. Deze kleur geeft verkoeling en rust, heerlijk! Creëer een tijdloos interieur door te combineren met wit, grijs, zwart en zand. Maar je kan ook gaan voor een felle complementaire kleur zoals oranje. Zo knalt jouw interieur eruit.

 

Kleurtrend 6: Pastel

Ook in 2021 gaan we de pastelkleuren terug zien. Deze kleuren zijn eigenlijk altijd goed. Dit jaar doen we het wel iets anders, want we combineren de zachte kleuren met felle kleuren. Geef het interieur pit door zachtroze te combineren met knalroze. Wees niet bang dat de kleuren vloeken, niets is te gek. Daarnaast kun je de pastelkleuren ook heel goed combineren met de metallic kleuren.

 
Bron: Roomed

Lees ook: Zo stek je jouw planten op de juiste manier