Lifestyle / Wonen
Wonen

Badkamer make-over met 4 simpele tips

Begin je je ook steeds meer te ergeren aan je eigen woning? Dat vloerkleed dat zó 2017 is, die boekenkast die niet op kleur is gesorteerd of de verouderde badkamer. Als dat laatste je bron van ergenis is, lees dan vooral verder. Met de juiste items kun je jouw badkamer in een vrij weekendje een welverdiende make-over geven. Kleine aanpassingen, groots effect.

badkamer makeover

Opruimen

Sorry rommelkonten, maar het is nodig! Haal de bezem door je badkamer. Laat spulletjes niet slingeren, maar berg het op in vrolijke mandjes. Vouw handdoeken netjes op in plaats van het in een hoek te smijten. Zet verzorgingproducten van groot naar klein netjes neer. Of beter: berg het op voor een rustiger uitzicht.

Likje verf

Uitgekeken op de tegels of is de kleur helemaal vergeeld? Je hoeft je tegel er niet uit te slopen, maar kunt ze gewoon een vers likje verf geven met tegelverf. Tip: ga voor een (licht) kleurtje voor het echte 'make-over-gevoel'.

Nieuwe greepjes en sanitair

We begrijpen dat je niet een hele toiletpot of douchecabinet zult vervangen en dat is gelukkig ook niet nodig. Het upgraden van je greepjes en kranen maakt al een wereld van verschil. Ga voor stoer (mat) zwart of chique goud of zilver.

Planten

Crazy plant ladies, dit wisten jullie al: je kunt je badkamer volhangen met planten (deze zijn geschikt). Het voegt de nodige sfeer en kleur toe aan je kamer. Ga voor eucalyptustakken voor een heerlijke geur en een echt spa-gevoel.

Warm licht

Meestal gebruik je de badkamer in de ochtend of de avond. Dat zijn twee momenten op de dag waarop je vaak geen fel licht kan verdragen. En als je in de spiegel kijkt, ziet het er ook niet fraaier uit. Kies daarom voor warm licht. Het geeft een fijnere sfeer in je badkamer dan wit licht. Als je dan toch bezig bent met licht... vervang gelijk je oude lampen met nieuwe (bekijk hier). Onze tip: denk ook aan licht naast je spiegel. Hang één wandlamp aan elke zijde voor zwoel make-up proof licht. 

Lees ook: Geen ruimte voor een kerstboom? Dit zijn 5 alternatieven