Koffie geven aan je kamerplant? Dit is waarom je dat moet doen

Wonen door Chloe

Plantverzorging kan een hele uitdaging zijn. Ze hebben water nodig, maar niet te veel, moeten precies genoeg licht krijgen en ook de nodige aandacht. Plantenvoeding mag ook zeker niet vergeten worden en hoewel je je koffie misschien liever bewaart voor de vroege ochtenden, is het ook perfect om regelmatig bij je planten te gooien. Wij leggen je uit waarom.

kamerplant koffie

Lees ook: Zo maak je van een zoete aardappel een mooie kamerplant

Plantenvoeding

Als je een echte plant mom bent dan weet je dat plantenvoeding essentieel is om lang te kunnen genieten van je plantenfamilie. Hier zitten namelijk stoffen in waar jij je plant erg gelukkig mee maakt en hij dus langer in leven blijft. Koffie is echter ook een uitstekende vervanger van plantenvoeding. Hier zit namelijk kalium en magnesium in, en laat dat nou precies zijn wat er ook in de plantenvoeding uit het tuincentrum zit.

Koffie in je kamerplant

Een voordelige en makkelijk oplossing om te zorgen dat je plant de juiste stoffen krijgt is dus om regelmatig koffie of koffieprut bij je planten te gooien. Koffieprut bevat nog meer goede stoffen zoals fosfor en kalium. Koffieprut is dus ook perfect te gebruiken als mest en kun je daarom ook prima voor je buitenplanten gebruiken. Hartstikke milieuvriendelijk want niets wordt verspild.

Hoeveelheid koffie

Net als bij het geven van water aan je planten geldt: don’t overdo it. Ook wanneer je hiervan te veel geeft zal je plant niet blij worden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de zuurgraaf van de potgrond te hoog wordt en dat willen we natuurlijk niet hebben. Eens in de zoveel tijd een scheutje koffie of een schepje koffieprut is meer dan genoeg. 

Beeld: iStock

Lees ook: Deze planten geven we altijd té veel water