Zo maak je van een zoete aardappel een mooie kamerplant

Wonen door Chloe

Ben jij een echte plant mom? Let dan even op. Gooi jij je zoete aardappelen altijd weg wanneer deze beginnen te ontspruiten? Stop hier direct mee. Niet alleen is het zonde om weg te gooien, het is ook nergens voor nodig. Je kan hem namelijk omtoveren tot een prachtige kamerplant.

zoete aardappel kamerplant

Lees ook: Deze planten geven we altijd té veel water

Van zoete aardappel naar kamerplant

Oké, laten we eerlijk zijn. We zijn allemaal tegen voedselverspilling, maar een zoete aardappel die er niet meer zo vers uitziet, gaan gewoon de prullenbak in. Wat moet je er anders mee? Nou, daar weten wij wel wat op. Een zoete aardappel is namelijk een perfect zaadje voor jouw volgende plant in huis. En hoe leuk is het als je met volle trots kan zeggen dat je deze zelf gekweekt hebt?

Hoe doe je het?

We zijn niet allemaal gezegend met groene vingers helaas. Toch is het voor deze hobby geen enkel probleem. Het kweken van de plant is namelijk super easy. Pak een zoete aardappel die je niet meer gaat opeten en zet deze in een groot glas water. Hierbij is het belangrijk dat de helft van de aardappel boven water uitsteekt. Zet het glas nu op een zonnige plek in huis et voilà! Nu heb je alleen nog maar een flinke portie geduld nodig.

Het is belangrijk om het water met regelmaat te verversen. Na enige tijd zullen de eerste bladeren uit de zoete aardappel tevoorschijn komen en binnen een paar weken is hij uitgegroeid tot een prachtige kamerplant. Na ongeveer twee maanden is de plant echt mooi groot en staat dit zelfgekweekte pareltje te stralen in je huis.

@jacksoneather

A timeline for my sweet potato vines! ##planttok ##sweetpotato ##jumanji ##houseplants ##diy

♬ Steven Universe - L.Dre
Beeld: iStock

Lees ook: Deze 10 planten zijn een gevaar voor je huisdier