Kijkje thuis bij: Janneke

Wonen door Redactie Ze.nl
Kun jij het ook niet laten om bij vreemden naar binnen te gluren om de inrichting van hun huisje te bekijken? Dan is deze rubriek echt iets voor jou! Wij gunnen je namelijk een kijkje thuis bij verschillende vrouwen.

En voor deze rubriek bijt stagiaire Janneke het spits af. We nemen een kijkje in haar ?knusse, maar gezellige stulpje? in Utrecht, zoals ze haar woonplekje zelf ziet. Al is haar stijl moeilijk te omschrijven, toch zou Janneke haar kamer de drie kernwoorden strak, romantisch en sfeervol geven.

"Al van kleins af aan stond ik te schuiven met mijn bed, bureau en andere kastjes. Het liefst veranderde ik iedere week mijn kamerinrichting. Pas nadat ik het huis uit ging, kon ik écht helemaal losgaan."

Al is Jannekes kamer slechts 18 m2 groot - maar wel 3.60 meter hoog - ze heeft er toch wat van kunnen maken. "Ik wist precies wat ik wilde. Ik ben ontzettend netjes, dus is mijn kamer behoorlijk strak ingericht. Allerlei prullaria zul je er niet vinden. Bovendien is mijn kamer voornamelijk wit, zodat het er clean en opgeruimd uitziet."

"Ik ben gek op kaarsjes, wierook en mooie sierverlichting. Dat zie je dan ook veel terug in mijn kamer. Naast kunstbloemen (hé, ik ben tenslotte een student) haal ik ook weleens een bosje witte rozen voor mijzelf. "


Links: Mijn make-up bewaar ik in een zelfgemaakte witte kaptafel.
Rechts: Dit Ficus Gingseng-boompje is gelukkig makkelijk te onderhouden.


Links: Af en toe trakteer ik mijzelf op een mooie bos rozen.
Rechts: Ik ben gek op kaarsjes en dan vooral in de geur vanille. Heerlijk!

Deze kandelaar en olielamp staan bij mij op de vensterbank.
Ik ben dol op sfeervolle verlichting!


Links: Deze kunstorchidee in zilveren vaas staat ook op mijn kaptafel.
Rechts: Ik ben gek op boeddha's. Dit schilderij vind ik geweldig!

Wij zijn erg benieuwd naar jouw interieur! Als jij ons - en de leZeressen - een kijkje wil gunnen in jouw huis, neem dan contact met ons op via redactie@ze.nl. En wie weet staat jouw interieur binnenkort dan wel op Ze.nl!

Is Jannekes stijl iets voor jou?