Oeps! Deze twee Monopoly regels bestaan helemaal niet

Vrije tijd door Chloe

Monopoly: het gezelschapsspel dat altijd net iets te lang duurt. Toch blijven we het spelen en doen we er alles aan om dat bord vol te krijgen met hotels en je tegenstanders al hun geld af te troggelen. Na uren is er dan eindelijk een winnaar, maar wist je dat dit helemaal niet zo lang hoeft te duren? Door twee gebruikte spelregels die helemaal niet bestaan hebben we er zelf een dagtaak van gemaakt.

monopoly regels bestaan niet

Lees ook: 10 keer speelgoed waar we in de pauze altijd mee wilden spelen

De pot

De strijd om de pot is altijd weer lachen. Wanneer deze lekker gespekt is en er een speler op belandt, is de rest eigenlijk al gedoemd om te verliezen. En met zo veel geld in omloop, duurt het dus nog wel even voordat het spel voorbij is. Nergens voor nodig, want deze heilige graag bestaat helemaal niet. Volgens de makers behoort de pot niet volgens de spelregels en is dit ook zeker dit waar het spel om draait. Behalve goede karma, is er namelijk niets wat je kan doen om invloed te hebben op het krijgen van de pot. Het is puur geluk. 

Kopen van straten en stations

‘Die koop ik!’, wordt er enthousiast geroepen zodra iemand op de Kalverstraat uitkomt. Een prijzig straatje waar je niet altijd genoeg geld voor hebt. Wij hebben bedacht dat als je erop komt je de straat mag kopen en als je het niet wilt of kan betalen is hij gewoon voor de volgende die erop belandt. Klopt echter helemaal niks van, want als een speler de straat niet wil of kan betalen, moet deze alsnog worden geveild door de bank. De hoogste bieder krijgt de straat. Zo zijn de straten dus eerder verkocht, kost het je minder en duurt het spel ook minder lang.

De volgende keer dat je Monopoly gaat spelen dus even goed de spelregels doorlezen. Tenzij je het heerlijk vindt om uren bezig te zijn natuurlijk!

Beeld: Unsplash

Lees ook: Game on! De leukste spelletjes om alleen te spelen