Leuke uitstapjes voor rond de Kerst

Vrije tijd door Janneke
Waren het een paar weken geleden slechts kriebels, inmiddels ben ik gaan stuiteren: Christmas is coming to town! En wat kijk ik er naar uit. Benieuwd naar alle uitstapjes die je rond deze winterse dagen kunt ondernemen? Kijk mee!

Al ben ik niet eens echt een grote fan van sneeuw en kou, toch verheug ik me ieder jaar weer op de feestdagen! Alles en iedereen lijkt zo veel vrediger (of ben ik gek geworden?). Ik ben in ieder geval rond de decembermaand helemaal in mijn nopjes en onderneem dan het liefst échte winterse activiteiten.

Winter Efteling
Al van kinds af aan keek ik mijn ogen uit in de Efteling (en dan het liefst rond de winter). Tijdens de winterefteling wordt het attractiepark omgetoverd tot een prachtig wit sprookjesparadijs. En nu, zo veel jaar later, zie ik dat eigenlijk nog steeds zo. Je kunt mij nog altijd blij maken met een dagje Efteling, waar ik het liefst voor de vierde keer achter elkaar in de Droomvlucht ga en een extra rondje vaar in de Fata Morgana. Voor degene die net als ik nog enorm kunnen genieten van een dagje Efteling: tot en met vijf januari kan je genieten van twinkelende lichtjes, de ijsbaan, warme choco, kampvuren en natuurlijk de leuke attracties! Boek dus snel tickets (kinderen tot en met drie jaar zijn gratis). Je kunt er ook een heel weekend van maken door sprookjesachtig te overnachten in Efteling Bosrijk of in het mooie Efteling hotel.Fijne films

Als het buiten ijs- en ijskoud is, zal niemand je raar aankijken als je heel de dag binnen op de bank ligt. Vooral in de decembermaand zijn er genoeg fijne films te zien! Wat dacht je bijvoorbeeld van Home Alone 1 (en deel 2)? Ik kan ?m inmiddels dromen, maar who cares?! Ieder jaar weer haal ik de dvd uit de kast en geniet ik met een kop choco en kerstkransjes van de schattige Kevin, die het mooiste plan ever uitzet om boeven Harry en Marv te vangen. Ook Love Actually behoort tot één van mijn favorieten, vooral de scène waarin Mark (Andrew Lincoln) voor de deur staat van Juliet (Keira Knightley) en haar de ?kerstborden? laat zien, met onwijs lieve teksten erop. Zo romantisch! Ook een topfilm is Kruimeltje! Als klein meisje was ik daar dol en stiekem ben ik nog steeds een fan. Wat zijn jouw favoriete films?


fout in embed: media provider niet ondersteund

IJspret

Zodra er sneeuw valt in Nederland, is er natuurlijk niets leukers dan sleetje rijden, sneeuwpoppen bouwen en schaatsen! Trek je dikke winterjas, goede sneeuwbalproof-handschoenen en je warme snowboots aan en you?re ready to go! Als het ijs nog niet dik genoeg is, dan zijn er genoeg overdekte schaatsplekken in Nederland waar jij je skills kunt vertonen. Google even ?schaatsbaan Nederland? en je hebt in een mum van tijd een waslijst aan schaatsplekjes.

Ben je meer een ski- of snowboardfan? Ook dat is mogelijk in ons kikkerlandje; zelfs als er geen sneeuw ligt! Nederland heeft ontzettend veel indoorbanen, waar je gezellig met vrienden of familie de hele dag kunt vertoeven! Maar je kunt natuurlijk ook de echte sneeuw opzoeken! Zo zit je bijvoorbeeld al vanaf ? 241 p.p. voor acht dagen in het mooie skigebied Les Trois Vallées (Frankrijk). Ga je liever naar Oostenrijk? Geniet dan voor ? 343 p.p. in het bekende Tirol!


Boswandeling

Een heel goedkope manier om te genieten van de winter, is natuurlijk het maken van een (bos)wandeling. En ja, de winter heeft écht zo zijn charme. Eindelijk kun jij je trendy snowboots aan, gecombineerd met een heerlijk warme winterjas, muts en wanten. Creeër een natuurlijke blos op je wangen door de frisse wind en warm vervolgens op met hot chocolat in een restaurantje in het bos. En zeg nou zelf: dat heeft wel iets romantisch, niet?

Online shoppen
Winkelen in steden als Amsterdam, Maastricht en Antwerpen is heerlijk... zo lang het enigszins warm is! Zodra de winter eraan komt, shop ik liever vanuit mijn luie stoel bij de haard. Online dus! Absolute walhalla?s voor vrouwen die van kleding, schoenen, tassen en accessoires houden zijn webshops www.welikefashion.com, www.nelly.com, www.asos.com, www.zalando.nl.Wat onderneem jij gedurende de winter?