Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Game on! De leukste spelletjes om alleen te spelen

Het is vast een herkenbaar probleem. Jij hebt zin in een bloedfanatieke spelletjesavond, maar je geliefde/familie/huisgenoten ploffen liever op de bank. Lekker dan, net wanneer jij een night off hebt… Houd die drive vast, want er zijn talloze games die jij in je uppie kan spelen.

Lees ook: De leukste bordspellen die je nog niet kent

Spel 1: Vrijdag

Speelduur: ongeveer 25 minuten

Spelers: 1

Robinson spoelt aan op jouw eiland, maar je wilt hem laten vertrekken. Door middel van de goede kaarten laat je Robinson sterker worden, zodat hij de piraten kan verslaan en kan vertrekken. Lukt dit niet, omdat je bijvoorbeeld mindere kaarten hebt in je set? Dan verlies je het spel. Je kunt het spel op vier verschillende moeilijkheidsgraden spelen. Handig voor de beginners onder ons.

€17,95 via bol.com

 

Spel 2: Klus Geklaard

Speelduur: ongeveer 30 minuten

Spelers: 1

Dit puzzelspel bestaat ook uit meerdere moeilijkheid niveaus. Het doel is om je dag zo goed mogelijk te ordenen. Dit doe je door 48 kaarten op volgorde te krijgen binnen een bepaald aantal kopjes koffie. Je kunt hulpkaarten pakken, maar deze kosten een snoepje van je eigen voorraad. Krijg je al honger?

€19,95 via bol.com

 

Spel 3: Squirrel Go Nuts!

Speelduur: afhankelijk van de opdracht

Spelers: 1                                                    

Een denkspel voor één persoon. Je krijgt vier eekhoorns en vijf eikels. Je legt de eekhoorns en de eikels op het speelbord. Vervolgens ga je met deze speelstukken over het bord schuiven om alle eikels in het juiste gaatje te laten vallen. Laat die hersens maar kraken. 

€14,95 via bol.com

 

Spel 4: IQ-Fit

Speelduur: afhankelijk van de opdracht

Spelers: 1

Altijd al eens je IQ willen trainen? Je krijgt 10 puzzelstukken met 120 opdrachten. Hallo hé! Het doel van het spel is om de puzzelstukken uit de opdracht precies hetzelfde neer te leggen. De stukken die je van tevoren neerlegt, mogen niet meer worden verplaatst. Kom je er echt niet uit? Er is ook een oplossingenboekje waarmee jij zo weer op de been bent. 

€11,29 via bol.com

 

Spel 5: Keer op Keer

Speelduur: ongeveer 25 minuten

Spelers: 1 tot 6

Keer op Keer is een dobbelspel wat hartstikke vermakelijk is in je eentje. Je krijgt drie dobbelstenen met een kleur en drie met een cijfer. De bedoeling is dat je één getal en één kleur kiest. Aan de hand van deze keuze, zet je kruisjes neer op je scoreblad. Dus bijvoorbeeld drie groen. Dan zet je kruisjes in een drie groene vakken. Let op: dit mag alleen bij bestaande aangekruiste hokjes. Het spel eindigt wanneer je alle vakjes van twee kleuren vol hebt. Deze versie uitgespeeld? Er is ook een moeilijkere variant, Keer op Keer 2.

€14,99 via bol.com

 

Spel 6: Clever

Speelduur: ongeveer 30 minuten

Spelers: van 1 tot 4

Een ander dobbelspel is Clever. Handig aan dit spelletje is dat je het óók met meerdere personen kunt spelen. Je krijgt zes verschillende kleuren dobbelstenen. Je hebt ook zes beurten om zoveel mogelijk punten te scoren. Het doel is om – net zoals bij Keer op Keer – zoveel mogelijk vakjes op je scoreblad aan te kruisen. Hoe meer vakjes vol zijn, hoe eerder je een bepaald veld vol krijgt en een score kan invullen. 

€14,95 via bol.com

 

Lees ook: De 6 leukste bordspellen voor twee personen